Iszonyúan fázni fogunk, Mikuláskor jöhet az újabb havazás + videó

Hét közepén változhat az időjárás.

2023. 12. 04. 6:52
null
Galyatetõ, 2020. november 26. Köddel körülvett távközlési torony Galyatetõn 2020. november 26-án. A Kárpát-medencében a téli félévben fellépõ tipikus idõjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhõzet, hideg, párás, ködös idõ alakul ki. Ilyenkor a felhõzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idõ van. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi napokhoz hasonlóan ma sem lesz részünk meleg időjárásban, tovább folytatódik a fagyos téli idő. 

Napközben az északkeleti megyékben javulnak a látási viszonyok, valamint a rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, de lesznek olyan helyek, ahol tartósan megmarad.

Máshol a napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagodik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol hószállingózás.

A déli, délkeleti szél napközben Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul.

A tartósabban borongós, ködös északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére többnyire mínusz 5 és 0 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Köpönyeg közlése szerint jelenleg nem várható a mai napon fronthatás.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Az éjszakai kemény fagyok után hétfőn is átlag alatt alakul a hőmérséklet. Ugyanakkor még nyugodt lesz időjárásunk, majd ismét változékonyra fordul, a hét közepe tájékán érkező alacsony légnyomású képződmény hatására.

Keddtől nedvesebb léghullámok érkeznek, nyugat felől egy hosszan elnyúló frontzóna is, melynek déli ágán mediterrán ciklon képződhet. Így 

Mikuláskor havas esőre, havazásra is számíthatunk.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.