Karácsony Gergely orra lassan akkorára nőhet, hogy kényelmesen fészket rakhatnak rá a madarak

Mi az igazság a Fülöp-szigeteki buszsofőrökről?

2023. 12. 20. 10:37
null
20200120 Budapest BKV új Mercedes-Benz Conecto Next Generation buszainak átadása. Karácsony Gergely főpolgármester Bolla Tibor, BKV Zrt. vezérigazgató Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A felügyeletük alá tartozó cég csinál hülyét Karácsony Gergelyékből? Vagy ők akarnak a budapestiekből? – tette fel a kérdést a Fidesz Budapest közösségi oldalán. Mint írták: Hiába hazudta azt a főpolgármester csapata, hogy nem lesznek Fülöp-szigeteki buszsofőrök a fővárosi tömegközlekedésben, a hírek szerint januártól munkába is állnak. 

A Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja néhány fontos kérdést tett fel Karácsony Gergelynek: Most akkor ki nem mondott igazat? A dollárbaloldal miért támadja a vendégmunkások miatt a kormányt, ha a fővárosban Fülöp-szigeteki sofőrök vezetik majd a buszokat? Ez nem álszentség a részükről? – címezték a főpolgármesternek. De arra is szeretnének választ kapni, hogy mi ez a trükközés, hogy a reptéri buszok vonalára helyeznék őket a magyar nyelvtudás hiánya miatt.

Nem csak nyelvi, hanem fizikai korlátokkal is számolniuk kell a külföldi buszsofőröknek

A Fidesz Budapest szerint nem árt, ha a Fülöp-szigeteki buszsofőröket a főpolgármester-féle közúti pokolra is felkészítenék, vagyis a karókkal határolt bicikliutakra, ami hol a mentősöket, hol pedig a célközönséget, a kerékpárosokat hátráltatják a biztonságos közlekedésben.

 

Borítókép: Karácsony Gergely a BKK egyik járatán (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.