Kiderült, miről tárgyal Orbán Viktor és Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök csütörtökön munkavacsorán tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel Párizsban, az Elysée-palotában – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Közben a francia államfő hivatala közzétette a tervezett tárgyalási témaköröket.

Forrás: MTI2023. 12. 06. 15:56
MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor
Brdo pri Kranju, 2021. október 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott fotón Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Emmanuel Macron francia elnök az EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón a Ljubljanához közeli Brdóban 2021. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Elysée-palotának a sajtó számára kiküldött tájékoztatása szerint

a két vezető megvitatja a december 14-i és 15-i Európai Tanács napirendjén szereplő különböző témákat, köztük az Ukrajnának nyújtott európai támogatás aspektusait, a közel-keleti helyzetet, a bővítéssel és az Európai Unió reformjával kapcsolatos kérdéseket.

Szóba kerülnek majd EU-s biztonsági és védelmi ügyek, valamint a 2021–2027-es többéves pénzügyi keret felülvizsgálata is.

A tervezett találkozóról először a Politico brüsszeli hírportál számolt be kedden meg nem nevezett tisztviselőre hivatkozva, aki arról beszélt, az Európai Unió jövő héten esedékes kétnapos csúcstalálkozójáról lesz szó.

A találkozóval kapcsolatban Deák Dániel egy mémet osztott meg a közösségi oldalán, amely arra reagál, hogy a magyarországi ellenzék rendszeresen vádolja Orbán Viktort elszigetelődéssel.

Az elemző posztjával az ismert „elszigetelődött” ellenzéki kijelentést figurázza ki. A képpel Deák Dániel felhívja a figyelmet arra, hogy

Emmanuel Macron francia elnök a hét végére meghívta Párizsba Orbán Viktort.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.