Ön vásárol tűzijátékot idén?

Csütörtök óta árusítják a szilveszterre szánt pirotechnikai eszközöket.

Forrás: MTI2023. 12. 31. 5:50
null
Gyál, 2023. december 28. Tûzijátékárus ideiglenes árusító pavilonja Gyálon 2023. december 28-án. Petárdázni idén szilveszterkor is tilos, a legális árusoktól december 28. és 31. között vásárolt, 3. osztályba sorolt tûzijátékok december 31-én este hat órától január 1-jén reggel hat óráig használhatók. A fel nem használt, 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket szilveszter után öt napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítésmentesen visszavenni. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, csütörtök óta minden nagykorú szabadon vásárolhatja az úgynevezett harmadik pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátéktermékeket, amelyeket december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig használhatunk fel. A tűzijáték-használatra vonatkozó szabályokról szóló cikkünk ide kattintva elérhető.

A petárdázás veszélyes és továbbra is tiltott

A rendőrség egy korábbi közleményében felhívta a figyelmet, hogy az a személy, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis

a tilalom ellenére petárdát birtokol, illetve felhasznál, 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

írták a közleményben.

Kedvenceinkre fokozottan ügyeljünk Szilveszter napján!

Szilveszterkor az állatok jó része retteg a hanghatásoktól. Az erős hangok elnyomásával csökkenthető a félelem az állatokban, javasolt például bekapcsolni a televíziót vagy zenét hallgatni, de a legjobb, ha a házikedvencek gazdáik köreikben tölthetik a számukra stresszes időszakot.

Társy Diána, az egri állatmenhely vezetője arról beszélt a Heves vármegyei hírportálnak, hogy az ne nyugtasson meg senkit, hogy korábban nem volt probléma újévkor a kedvenceivel, mert a korral, az idő előrehaladtával bármikor előjöhet a rettegés, és kifoghat az állaton. Lehet az oka az időskor, egy betegség vagy környezetváltozás is. Bármikor kialakulhat a félelem.

Láncra senki ne kössön kutyákat ilyenkor, mert annyira be tudnak pánikolni, hogy megfojtják magukat

– hangsúlyozta a szakértő.

Amennyiben bajbajutott, megrémült vagy kóbor kutyát észlel, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelettől az ünnepek alatt a  70/501-7142-es telefonszámon lehet segítséget kérni.

Gyálon már napok óta árulják a tűzijátékot (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)
Gyálon már napok óta árulják a tűzijátékot (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)
Gyálon már napok óta árulják a tűzijátékot (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

Borítókép: Tűzijáték (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.