Sarcolás Miskolcon: kellemetlen meglepetés vár azokra, akik önkormányzati bérlakásban élnek

A baloldali polgármester, Veres Pál jelentős emelést tervez januártól.

2023. 12. 13. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újabb baloldali sarcolás éri az önkormányzati bérlakásokban élőket Miskolcon januártól, ez Veres Pál karácsonyi ajándéka a miskolciaknak – mondta kedden tartott sajtótájékoztatóján Hollósy András, a helyi Fidesz–KDNP-frakció szóvivője. A Boon.hu összefoglalója szerint ez azt jelenti, hogy jövőre átlagosan tíz százalékkal emelkedhet egy középkategóriájú belvárosi ingatlan bérleti díja. 

– A Veres Pál és csapata által korábban elfogadott radikális önkormányzati lakbéremelés miatt van olyan, akinek 130 százalékkal emelkedett a bérleti díja az elmúlt két-három évben – mondta Hollósy, aki emlékeztetett rá, hogy a Fidesz–KDNP-frakció nem szavazta meg a lakbéremelési javaslatot.

Felháborító, hogy ameddig van pénz több tíz milliós luxuskiadásokra, addig a kiszolgáltatott helyzetben lévő önkormányzati bérlakásban élőket sarcolja a baloldali városvezetés

– hangsúlyozta. 

A városháza sajtóosztálya korábban beismerte: bár valóban jelentős az emelés mértéke, ugyanakkor szerintük még így is kiemelkedően kedvezményes áron jutnak hozzá az önkormányzati bérlők a lakásokhoz, tekintve a piaci árakat.

„A döntés értelmében a bérleti díj emelésének utolsó része az önkormányzati lakásállomány közel egyharmadát érinti. E lakások bérlőinek 2024 januártól átlagosan tíz százalékkal emelkedik a lakbére” – írták, kiemelve: egyáltalán nem tartanak attól, hogy visszaesne az önkormányzati bérlakások kereslete.

 

Borítókép: Januártól emelkedik az önkormányzati bérlakások bérleti díja (Fotó: Boon.hu/Ádám János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.