Sztrájkolnak a Volánbusz sofőrjei, többezer járat esik ki a forgalomból

A sofőrök nem kaptak ajánlatot a munkaadói oldaltól, ezt követően léptek sztrájkba.

Forrás: vg.hu2023. 12. 10. 12:47
null
Tapolca, 2023. március 28. Volvo 8900 típusú dízelüzemû autóbusz Tapolca belvárosában 2023. március 28-án. Ezen a napon a Volánbusz Zrt. sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Veszprém vármegye helyközi közlekedésében 14 darab Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú dízelüzemû autóbusz állt forgalomba. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Útnak indulás előtt mindenképp érdemes tájékozódni, a Volánbusz ugyanis korlátozott kapacitásokkal szállítja vasárnap és hétfőn az utasokat. A sztrájkot hirdető szakszervezet 25 százalékos jövő évi bérfejlesztési igénnyel lépett fel, amelyet az illetékesek teljesíthetetlennek tartanak – írja a Világgazdaság

Fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetés a Volánbusznál. A sztrájk kiváltó oka az, hogy nem született béralku a jövő évre, a 25 százalékos dolgozói követelést pedig a Volánbusz vezetése, illetve az építési és közlekedési tárcát vezető Lázár János is teljesíthetetlennek, túlzottnak és időszerűtlennek nevezte. 

A Vg.hu arról ír, a tárcavezető a Facebook-oldalán ugyanakkor elismerte azt, hogy maga a béremelési igény jogos. A sofőrök nem kaptak ajánlatot a munkaadói oldaltól, ezt követően léptek sztrájkba. 

A bejelentett munkabeszüntetés idején a Volánbusz biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, de elindulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a járatokról a Volánbusz honlapján – figyelmeztet a Világgazdaság. 

Erről a Volánbusz folyamatosan frissülő tájékoztatást ad a honlapján. A teljes cikk itt olvasható

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.