Tizenhárom éves kisfiúval fajtalankodhatott a volt LMP-s politikus, vádat emeltek ellene

Pedofil-bűncselekmény miatt vádat emelt az ügyészség az LMP volt politikusa ellen, tudta meg a Magyar Nemzet. K. Gábor a vád szerint hatalmi helyzetét és befolyását kihasználva fajtalankodott egy 13 éves kisfiúval. Az egykori ellenzéki politikussal szemben a vádhatóság végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

2023. 12. 05. 13:04
Rendőrautó
rendőrautó Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés miatt emelt vádat az LMP egykori politikusa ellen a Kaposvári Járási Ügyészség – derült ki a vádhatóság pár nappal ezelőtti közleményéből. 

K. Gábor korábban ismert szereplője volt a somogyi közéletnek, hiszen évekkel ezelőtt önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. A férfi a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát, majd három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét. Kampányát a párt nagyágyúi, köztük Hadházy Ákos segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele.

Menekült a rendőrök elől

Az egykori ellenzéki politikus ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt még február 26-án adtak ki elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Március elején a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a bíróság letartóztatta K. Gábort.

K. Gábor, az LMP volt országgyűlési képviselőjelöltje Fotó: Police.hu

Egy gyermekkel erőszakoskodott

A vádirat lényege szerint az egykori LMP-s politikus 2022 decemberében az egyik családtagon keresztül ismerkedett meg a 13 éves sértettel. A vádlott ezután a kiskorú fiúval és a családjával egyaránt bizalmi kapcsolatot épített ki, így a szülők jóváhagyásával tartotta a kapcsolatot a gyermekkel, akik azt várták az idősebb férfitól, hogy a tanulmányait illetően terelje jó irányba a fiút.

A vádlott azonban a kialakított hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve, 2023 februárjában a gépkocsijába csalta a beleegyezési korhatárt még be nem töltött sértettet, majd egy félreeső helyre hajtott, ahol szexuális cselekményt végzett vele – áll az ügyészségi közleményben.

Csalás miatt is felelnie kell

K. Gábort mindezek mellett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással is megvádolták. A férfi ugyanis a rendelkezésre álló adatok szerint az egyik nagyatádi áruház önkiszolgáló kasszájánál négy alkalommal is úgy húzott le értékesebb termékeket, hogy azokra olcsóbb árucikkek vonalkódját ragasztotta, amivel tízezer forintot meghaladó összegű kárt okozott.

Börtönt kértek a volt politikusra

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekkel kapcsolatos foglalkozásoktól történő végleges hatályú eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.