Kázmér 2024. március 4.
logo

Üzenet David Pressmannek + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV
2023.12.03. 14:30 2023.12.03. 15:00
Üzenet David Pressmannek + videó

– Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV műsorában, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira reagálva, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja. 

Nem kell sárga csillagot tűzni az Orbán-kormány plakátjaira ahhoz, hogy érthető legyen a jelentésük

 – jelentette ki az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Zsifi fesztiválon tartott beszédében. A államtitkár felháborítónak tartja a nagykövet szavait.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a Izraelben történt terrortámadás kapcsán már foglalkozott ezzel a kérdéssel. 

Ha valami, akkor Magyarország és Budapest safe space a magyar és a nemzetközi zsidóság számára is

– írta lapunkban Szánthó Miklós. Hozzátette: ebben pedig tagadhatatlanul és nyilvánvalóan óriási szerepe van Magyarország szigorú migrációs politikájának, illetve többek között a határok erélyes védelmének. Szerinte Magyarország egyszerre védekezik az illegális bevándorlás és a woke ellen, akik azonban ezt nem teszik meg, azok nagyon súlyos következményekkel szembesülnek.

– Vessünk csak egy pillantást Nyugat-Európa szebb napokat látott városaira, Berlinre, Bécsre, Londonra, illetve olyan tengerentúli metropoliszokra, mint Toronto vagy Los Angeles, ahol szó szerint tömegek ünneplik a Hamász Izrael ellen elkövetett gyalázatos terrorakcióját!– mutatott rá a főigazgató, majd hozzátette: teljesen világos, hogy Magyarországon, Budapesten ehhez hasonlóra nem kerülhet sor. 

A diplomata kijelentésére Kovács Zoltán a Bayer show-ban reagált. A teljes adás megtekintető vasárnap 21 óra 10 perctől a HírTV-n. 

Borítókép: David Pressman (Fotó: MTI/Kovács Tamás )

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.