Váratlan helyen jelent meg Pintér Sándor

A belügyminiszter Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel jelent meg a tárgyaláson.

Forrás: MTI2023. 12. 07. 19:39
PINTÉR Sándor
Budapest, 2023. november 28. Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyûlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) ülésén vett részt Pintér Sándor belügyminiszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

A miniszterek tájékoztatták az ÖNET tagjait, hogy 2024. január 1-jétől az önkormányzati terület a Belügyminisztériumból átkerül a létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumba. Az államigazgatás, az önkormányzatok, a területfejlesztés és az uniós források egy szaktárcához tartoznak majd, megteremtve annak lehetőségét, hogy összehangolják Magyarország fejlesztéspolitikáját.

Ehhez a munkához partnerségre van szükség, ezt a partnerséget ajánlja és kéri is a létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium az önkormányzatoktól. A jelenlévőket tájékoztatták a területfejlesztés aktuális kérdéseiről, valamint egyeztettek az önkormányzatokat érintő pénzügyi kérdésekről is.

Az ÖNET ülésen olyan témát is megtárgyaltak, amelyet az önkormányzati érdekszövetségek javaslatára vettek napirendre, hogy folyamatos legyen a konzultáció és a szakmai alapú párbeszéd az önkormányzati érdekszövetségek és a kormány között.

A Belügyminisztérium közlése szerint az ülésen a tárcák képviselői részletesen tájékoztatták a résztvevőket a 2024. évi központi költségvetés önkormányzatokat érintő végrehajtási részeiről, amelyhez kérdések, javaslatok, felvetések hangzottak el.

Borítókép: Pintér Sándor belügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.