Vasárnaptól új menetrend szerint járnak a vonatok és a buszok

Számos módosítást vezet be a MÁV–Volán-csoport.

2023. 12. 06. 15:08
null
Dorog, 2021. január 15. A Rákosrendezõ - Esztergom vasútvonal villamosítása és kiegészítõ építési munkák projekt részeként kialakított dorogi buszpályaudvar (b) a vasútállomás mellett 2021. január 15-én. A 360 járatot kiszolgáló létesítménnyel intermodális közlekedési csomópont jött létre, közvetlen vasúti átszállással. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 1. óta ideiglenesen tíz regionális vasútvonalon, illetve vonalszakaszon vonathelyettesítő autóbuszok közlekednek. December 10-től, a szokásos éves menetrendváltáskor kisebb mértékben ezeknek a menetrendje is változik – közölte a MÁV–Volán-csoport.

Céljuk, hogy a vonatokhoz való csatlakozások kedvezőbbek legyenek,

illetve a vasúttársaság és a Volánbusz integrációjából következő előnyöket még hatékonyabban tudják kihasználni az érintett térségek közlekedésében.

A párhuzamosan közlekedő vagy azonos településeket összekötő menetrend szerinti buszjáratok átvették a helyi utasok egy részét, mivel az ország- és vármegyebérletek bevezetésének köszönhetően megszűnt az az évtizedes kényszer, hogy egy jegytermékkel az utasok a Volánbusz és a vasút szolgáltatásai közül szigorúan csak az egyiket használhatták.

A vasúti menetrend változásait a MÁV honlapján lehet elérni. A buszokkal kapcsolatos változásokat pedig a Volánbusz honlapján lehet megtalálni.

A 89-es számú Miskolc–Tiszaújváros vonalon például a vonathelyettesítő járatok rövidebb viszonylatban, Nyékládháza és Tiszaújváros között közlekednek december 10-től. Nyékládházán a füzesabonyi csatlakozásokhoz igazodva reggelenként egyedi, utána kétórás ütemes menetrend szerint járnak majd. A buszok Nyékládházán fognak csatlakozni az új fővonali menetrend szerint közlekedő vonatokhoz. Tiszaújvárosban a vasútállomás előtt kialakított ideiglenes autóbusz-megállóhely helyett az autóbusz-állomás lesz a helyettesítőbuszok kiindulási és végállomása.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.