Akinek hiányzott a téli hideg, az örülhet + videó

A cikkben található helyeken hajnalban akár mínusz 14 foknál is hidegebb lehet!

Forrás: MTI2024. 01. 09. 22:54
null
Fonyód, 2024. január 9. Jég borítja a Balaton partját Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2024. január 9-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medencébe szerda estig egyre szárazabb, hidegebb levegő érkezik, melynek köszönhetően a felhőzet mértéke is csökken.

Akinek hiányzott a kemény téli hideg, az örülhet. Jég borít egy padot a Balaton partján, a balatonfenyvesi szabadstrandon 2024. január 9-én.
Fotó: MTI/Varga György

Éjszaka a délnyugati, déli harmadban továbbra is felhősebb lesz az ég, másutt túlnyomóan derült idő várható. Utóbb említett tájakon szerda kora délelőttig maradhatnak még kisebb körzetekben felhők, majd ott is, mint másutt derült, napos idő lesz a jellemző. A borult részeken szállingózhat a hó, de számottevő csapadék nem várható. A légmozgás jobbára mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 12 és mínusz 6 fok között alakul, a fagyzugokban, mint például az Északi-középhegység völgyeiben és a homokhátságokon ennél jóval hidegebb is lehet. Zabar környékén akár mínusz 15 fok is lehet!

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában mindössze 0 és +4 fok között várható.

Borítókép: Jég borítja a Balaton partját Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2024. január 9-én. (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.