Kocsis Máté: Daniel Freund tanuljon meg tisztességesen beszélni Magyarországról!

Magára vette a szélsőséges német zöldpárti ep-képviselő a Fidesz frakcióvezetőjének kritikáját.

2024. 01. 18. 13:18
FREUND, Daniel
Budapest, 2023. május 17. Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenõrzõ Bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb magyar politikai közösség parlamenti frakcióvezetője volnék, kedves Daniel. A kérdése mögött húzódó felsőbbrendűség-tudat az, amire tegnap is utaltam. De ami fontosabb: tanuljon meg tisztelettel beszélni a hazámról! Köszönettel.

 – reagált a magyargyűlölő német zöldpárti  politikus, Daniel Freund legutóbbi bejegyzésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A balliberális európai parlamenti képviselő legutóbb közösségi oldalán azt kérdezte: 

Kicsoda Kocsis Máté?

Freund így válaszolt Kocsis Máté korábbi bejegyzésére, amiben a frakcióvezető reagált a német politikus azon kijelentésére, hogy 

a Magyarországnak járó tízmilliárd eurós uniós pénz feloldását meg fogják támadni.

Kocsis Máté szerint ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: 

kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.

– írta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szerdai posztjában.

 

 

Borítókép: Daniel Freund (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.