Engedély és minimális szakértelem nélkül ültettek fákat a Párbeszéd politikusai

Nemcsak szabálytalanul ültettek, hanem azt sem figyelték, hogy hova telepítik a fákat.

2024. 01. 06. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabálytalanul, engedély nélkül ültetett fákat a Párbeszéd három politikusa a Római-parton. Egy helyi egyesület szerint engedélyt kellett volna kérniük a tulajdonostól – vagyis az államtól – ám az ellenzéki politikusok ezt nem tették meg. Az Egyesület a Római-partért vezetői ezt egyszerűen hűtlen kezelésnek nevezik – számolt be róla a Hír TV.

Mint jelezték, kétkezi munkára adta a fejét a Párbeszéd–Zöldek három politikusa a Római-parton. Többek közt a párt európai parlamenti képviselőjelöltje is, aki a kezébe ásót fogott, és fát ültetett. Jávor Benedek ezt azzal indokolta, hogy az Egyesület a Római-partért fát vágott ki ezen a helyen, és ők ezért ültettek fát. A politikus híradónknak megerősítette, hogy a faültetésre nem kértek engedélyt. „A tulajdonos állammal nem vettük fel a kapcsolatot. Az, hogy milyen helyszínre, milyen fafajtát ültessünk, az beleilljen a Római-part zöld felületi koncepciójába, ezt leegyeztettük, ugye itt fának van helye” – fogalmazott Jávor Benedek.

A politikus és pártja azt nem vette figyelembe, hogy a fa ültetéshez engedély kell. Az Egyesület a Római-partért elnöke szerint nemcsak szabálytalanul ültettek, hanem azt sem figyelték, hogy hova telepítik a fákat.

Nyilvánvalóan épelméjű ember elektromos kábelek alá, cserélendő vízcső fölé, a leendő árvízvédelmi véderőmű helyére nem telepít fákat, ezt véleményem szerint nevezhetjük hűtlen kezelésnek is

– mutatott rá Búzás Győző.

Az egyesület főtitkára azt is elmondta, hogy a legutóbbi árvíz idején ők miért vágták ki a fákat.

Vészhelyzetben közveszélyt hárítottunk el, hiszen a közterületen engedéllyel létesített gátunkat veszélyeztették a rossz helyre beültetett fák, bár azt is feltételezni tudom, hogy szánt szándékkal lettek odaültetve

– árulta el Egri Gábor főtitkár.

Az egyesület vezetői továbbá azt is nehezményezik, hogy a Párbeszéd politikusai még azt se tudják igazolni, hogy ezeket a fákat milyen pénzből vásárolták.

Borítókép: Engedély nélkül ültettek fákat a Párbeszéd politikusai (Forrás: Képernyőfotó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.