Felgyújtotta lakótársait az angyalföldi férfi, hosszú évekre fegyházba kerülhet

Az egyik áldozat belehalt sérüléseibe.

Forrás: MTI2024. 01. 18. 10:55
öngyújtó, tűz Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2020 májusában egy XIII. kerületi romos épületben a mellette alvó párt szándékosan felgyújtotta, és az egyik sértett később belehalt sérüléseibe – közölte a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint a gyanúsított a mellette alvó nőre és férfira – a nő miatt kialakult viszályuk miatt – szándékosan rárúgott egy fémdobozt, amiben benzin égett.

A lángokra felébredő férfi a kezével próbálta eloltani a testén égő tüzet, miközben kimenekült az épületből, ahol összeesett.

A ráfröccsent égő benzincseppektől a matracon alvó élettársa egyik lába szintén lángra kapott. A nő pánikba esett, emiatt a gyorsan terjedő tűz, illetve füst ellenére az épületet nem tudta elhagyni, onnan végül az egyik szomszédos helyiségben lakó férfi menekítette ki.

A gyújtogatás helyszíne (Forrás: Ügyészség.hu)

A támadó elmenekült a helyszínről, a tüzet egy arra járó vette észre, ő hívott segítséget. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet eloltották, a sértetteket pedig a mentők kórházba szállították.

A megégett férfi a testfelszínének mintegy 90-95 százalékára kiterjedő súlyos, élettársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett,

de a gyorsan tovaterjedő tűzre figyelemmel ő is életveszélyben volt.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetőt aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.