Finnországba szervezett prostituáltakat, vádemelés lett a vége

A pécsi férfi egy cseh nővel játszott össze a bűncselekményben.

2024. 01. 09. 10:29
Red-light district in Frankfurt am Main Red-light district in Frankfurt am Main
A prostitute waits for customers in her room ata brothel in Frankfurt am Main, Germany, 12 July 2017. Photo: Andreas Arnold/dpa (Photo by Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Al
Fotó: Europress/AFP/Andreas Arnold
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többrendbeli folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítés bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a pécsi férfi ellen, aki prostitúciós tevékenységre szervezett be nőket Finnországban.

A pécsi férfi 2020 szeptemberét megelőzően ismerkedett meg egy Finnországban élő cseh állampolgárságú nővel, akivel megállapodott abban, hogy prostituáltakat fog kiközvetíteni Finnországba szexuális tevékenység céljából

 – derül ki az ügyészség közleményéből.

A férfi prostituáltként dolgozó és külföldi munkát kereső magyar nőket keresett meg, akiket tájékoztatott a Finnországban végezhető szexuális tevékenységről és arról, hogy a bevételük 30 százalékáért cserébe az ezekhez kapcsolódó feladatokat egy Finnországban élő személy fogja elvégezni.

Közölték, 

a férfi a nőknek Finnországba történő beutazásukhoz meghívólevelet szerzett be, majd kiközvetítette őket a cseh nőnek.

– A prostituáltak ezután felvették a kapcsolatot a tevékenységet irányító cseh nővel, és megállapodtak vele abban, hogy a nő a kiutazásukat követően kezeli az internetes oldalakon közzétett hirdetéseiket, kifizeti nekik a tömegközlekedési menetjegyüket, továbbá a hirdetésre jelentkező férfiakkal is megbeszéli a találkozókat, amiért cserébe a prostituáltak bevételük 30 százalékát adták át a nőnek – olvasható a közleményben.

Mint írták, a vádlott és a cseh nő ezt követően megegyeztek abban, hogy a magyar férfi a prostituáltak bevételének öt százalékát kapja meg a közvetítésért cserébe.

A férfi hét magyar nőt szervezett be prostitúciós tevékenységre, amiből közel hárommillió forint bevételre tett szert.

A cseh nővel szemben ezen bűncselekmény miatt Finnországban folyik büntetőeljárás.

A férfi cselekménye az üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Europress/AFP/Andreas Arnold)


 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.