A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Fontos határidő közeleg

A nemzeti konzultációkat szerdáig lehet visszaküldeni.

2024. 01. 16. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdáig lehet kitölteni a szuverenitásunk védelméről szóló nemzeti konzultációt – emlékeztetett közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, minden vélemény számít, így január 17-ig bárki elküldheti még a konzultációs kérdőívet.

 

A kormány egy hete döntött arról, hogy meghosszabbítja a kérdőív visszaküldési határidejét. 

– A kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét, ezért a válaszadási határidőt egy héttel meghosszabbítja – jelezték, hozzátéve, hogy ennek alapján január 17-ig lehet visszaküldeni a kérdőíveket.
Hangsúlyozták: 

továbbra is nagy a nyomás Magyarországon, hogy még nagyobb összeggel járuljon hozzá a háború finanszírozásához. Az erről szóló javaslat a következő uniós csúcstalálkozón újra napirenden lesz.


– A konzultációban erről a kérdésről is véleményt nyilváníthatnak a magyarok, mint ahogy több más, az ország szuverenitását alapvetően befolyásoló kérdésről, így a nemrég elfogadott új migrációs csomagról. Változatlanul azt gondoljuk, hogy ha sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál – fogalmaztak a közleményben.
 A most feltett tizenegy kérdés mindegyike lényegében Magyarország szuverenitását érinti. A kormány álláspontja egyértelmű: elutasítja az Európai Unió vezetésének törekvéseit arra, hogy hazánk érdekeivel ellentétes intézkedéseket kényszerítsen ránk. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) múlt héten közölte, változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1,22 milliót.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.