Halálos tűz volt Ferencvárosban

A tűzoltók hamar a helyszínre értek, de az idős nő életét már nem tudták megmenteni.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2024. 01. 12. 16:19
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken délután egy órakor érkezett a segélyhívás a katasztrófavédelemhez, mivel kigyulladt egy ferencvárosi társasház egyik lakása – tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A kilencedik kerületi Thaly Kálmán utcában egy hatszintes társasház ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz. Hat járművel, néhány perc alatt a helyszínre érkeztek a tűzoltók. Behatoltak a hatvan négyzetméteres lakásba, amelynek a konyhájában tíz négyzetméteren pusztítottak a lángok, a szekrénysor és egy hűtőszekrény égett – közölték. 

A tűzoltók egy középkorú nőt kivittek az égő lakásból, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

– hangsúlyozták.

Az egységek fél óra alatt megfékezték a tüzet. A házban élők a beavatkozás ideje alatt nem hagyhatták el a lakásukat, a közműveket a munkálatok végeztével kapcsolták vissza. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a többi lakásra nem terjedt át a tűz. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni – írták.

Számos dolog vezethet tűzhöz az otthonunkban. A hasonló esetek elkerülésére a legjobb megoldás, ha füstérzékelőt szerelünk a plafonra. Ez a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni – tanácsolják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.