Hihetetlen: Valaki kétmilliárd forintot hagy veszni, hiába nyert a hatoslottón

Hamarosan lejár a 90 napos határideje egy tavaly novemberi hatoslottó-sorsolás nyertesének, hogy felvehesse a majdnem kétmilliárd forintos főnyereményt. Ha február 10-ig nem jelentkezik érte a nagynyertes vonalon, akkor az összeg is bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények közé, és különsorsolásos nyereményjáték útján visszakerül a játékosokhoz, illetve kiegészítheti az adott játék nyereményalapját. Eközben a hatoslottón újra halmozódik a főnyeremény összege, telitalálat esetén a szerencsés már 1,6 milliárd forintot nyerhet.

Forrás: ORIGO2024. 01. 30. 21:24
Budapest, 2020. január 3. Számgolyók a Szerencsejáték Zrt. sorsolási mûsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatóján a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben 2020. január 3-án. Január 4-tõl megújult tartalommal és látványvilággal debütál a képernyõkön a SzerencseSzombat. További változás, hogy 2020-ban a hatos lottó sorsolása is átkerül a Duna Televízió csatornájára, így a különbözõ lottójátékok sorsolása egy helyen lesz látható. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi év 45. heti sorsolásán egy szerencsés játékos sikeresen eltalálta a hatos lottó sorsolásán kihúzott számokat.

A 2023. november 12-i nyerőszámok: 2, 9, 15, 26, 38, 43 összesen egymilliárd-nyolcszáznyolcvanhárommillió-százhuszonnyolcezer-százkilencven forintot értek, ez az összeg a hatos lottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye.

A nyertesnek a sorsolást követően 90 napja van arra, hogy hívja az úgynevezett nagynyertes vonalat.

A jelentkezéshez szükséges telefonszám megtalálható a társaság honlapján és a lottózókban is.

A telefonos egyeztetés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársa meggyőződik arról, hogy valóban a nyertes van a vonal túloldalán, a beazonosítás a szelvényen lévő információk alapján történik. Ezt követi a személyes egyeztetés, ahol többek között megvizsgálják a szelvény érvényességét és eredetiségét, illetve a játékos azonosítása is megtörténik. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott forintalapú folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Ha a mostani szerencsés játékos február 10-ig nem jelentkezik az összegért, akkor ez bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények alapjába, és nyereményjátékkal vagy nyereményalap kiegészítésével visszakerül a játékosokhoz.

A hatos lottón tavaly összesen hét telitalálatos szelvény volt, köztük három darab milliárdos és három darab százmilliós nagyságrendű főnyeremény talált gazdára – számolt be róla cikkében az Origo.

Borítókép: Számgolyók a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatóján a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben 2020. január 3-án. Január 4-től megújult tartalommal és látványvilággal debütált a képernyőkön a SzerencseSzombat. További változás volt, hogy 2020-ban a hatos lottó sorsolása is átkerült a Duna Televízió csatornájára, így azóta a különböző lottójátékok sorsolásai egy helyen lettek láthatók (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.