Elítélhetik a sofőrt a négyéves kislány halála ügyében, akit az 50 fokos buszban felejtettek + videó

A férfi tárgyalásán kiderült, mi áll a gyerekek vallomásában.

2024. 01. 17. 14:54
bíró kalapács bíróság
Illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába szólt a többi gyerek, hogy egy óvodás még ott van a buszon, a sofőr ezt nem hallotta meg – derült ki annak a férfinak a tárgyalásán, aki egy kislány halálát okozta, amikor a buszon felejtette.

A tragédia még 2022 júniusában történt, amikor a sofőr gyerekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. A településre érve azonban a busz vezetője nem volt elég figyelmes, és a kisbuszban hagyott egy négyéves kislányt.

A gyermek több mint hat órát töltött az 50 fokos járműben, és olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nap múlva meghalt.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség tavaly, április 27-én foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben, egy év tíz hónap fogházbüntetést indítványoztak ellene. A férfi akkor nem vallotta magát bűnösnek.

A kisbusz, amelyben órákat töltött a kislány (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A TV2 hírműsora, a Tények szerint a férfi tárgyalása a szakértői vélemény kiegészítésével folytatódott, amelyben ismertették, milyen kötelességei vannak egy sofőrnek. Eszerint kötelező utaslistát beszereznie, valamint a felszállókat és leszállókat is ellenőrizni. A férfi egyiket sem teljesítette.

A diákok vallomásából a bíró olvasott fel, amelyből kiderült, a gyerekek próbáltak szólni a sofőrnek, de hiába. – Ült az ülésen, nem zajongott, amúgy is csendes kislány. Mondtam neki hangosabban, hogy még van egy óvodás a buszon, de nem reagált semmit sem, nem láttam rajta, hogy tudomást vett volna róla – vallotta az egyik gyermek. A sofőr ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, nem hallotta a gyerekek figyelmeztetését.

A tárgyalás jövő héten perbeszédekkel folytatódik, akár ítélet is születhet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.