Itt a Puskás-díjas brazil gól, videón két amerikai Bradley és egy orosz T–90-es tank brutális csatája, tömegével masírozó migránsok – ezek voltak a hét videói!

Heti videós összeállításunkban megtekinthető a 2023-as év legszebb gólja, amely a brazil másodosztályból érkezett. Erős idegzetűek számára felvételen az is, ahogy két amerikai Bradley egy orosz T–90-es tankot támad, valamint megtekinthető, hogyan masíroznak a migránsok Spanyolország utcáin.

2024. 01. 20. 19:01
MADRUGA, Guilherme
London, 2024. január 15. Guilherme Madruga, a Botafogo hátvédje, a 2023. év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díj nyertese a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén a london Eventim Apollo koncert- és rendezvénycsarnokban 2024. január 15-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem látott méretű tiltakozás kezdődött Németországban: továbbra is tüntetnek a német gazdák, és úgy fest, feladás helyett egyre jobban bekeményítenek. Hétfőre minden eddiginél nagyobb demonstrációt hirdettek Berlinbe, amelyhez a fuvarozók is csatlakoztak. Legalább tízezer résztvevővel számolnak a német fővárosban.

 

Tömegével masíroznak az illegális migránsok az utcákon: „Orvosok és mérnökök Spanyolországból” – jegyezte meg gúnyosan az egyik bejegyzésében a Radio Genoa X-fiók arra a videóra reagálva, amelyben a spanyolországi utcákon masíroznak az illegális migránsok, akik a tapasztalatok szerint egyáltalán nem szeretnének dolgozni. Ennek ellenére számos nyugati uniós tagállam ringatja magát abban az illúzióban, hogy képzett szakemberek érkeznek a határon.

 

Videón két amerikai Bradley és egy orosz T–90-es tank brutális csatája: Látványos felvétel jelent meg a minap a közösségi médiában, ahogy egy orosz T–90M-es harckocsi csapott össze két amerikai Bradley-vel az ukrán fronton. A „tűzijáték” során jó tíz percbe telt, mire az orosz tankot sikerült harcképtelenné tenniük. Egy orosz elemzés ennek ellenére valóságos győzelemként ünnepli a történteket, mondván a „Leopardok csak álmodhatnak” ilyen ellenálló képességről.

 

Videókon, ahogy egy ukrán támadás után kigyullad egy orosz raktár. Kigyulladt egy olajtároló raktár az oroszországi, Brjanszk megyei Klinci városában, miután egy orosz hadsereg által lelőtt ukrán drón roncsai az épületre zuhantak – közölte Alekszandr Bogomaz, a terület állami közigazgatási hivatalának vezetője pénteken. Az előzetes információk szerint az incidens során senki nem sérült meg, a lángokat a helyszínre érkező tűzoltók eloltották.

 

Egy brazil kapta a Puskás-díjat, nézze meg az év hivatalosan legszebb gólját. Puskás Ferenc dédunokája, Ane de Juan Damborena adta át a magyar futball legnagyobb legendájáról elnevezett Puskás-díjat a FIFA The Best gáláján Londonban. Az év legszebb gólja a brazil másodosztályban született 2023-ban.

 

hihetetlen ütése feljavítva: Valkusz Máté megmutatta magát a teniszvilágnak. A huszonöt éves magyar játékos karrierje első főtáblás Grand Slam-meccsén szettet nyert az ausztrál Max Purcell ellen, s benevezett az Australian Open legszebb pontjáért zajló képzeletbeli versenybe. Valkusz megoldásához hasonlót talán csak Roger Federer mutatott be eddig a pályán, de a magyar játékos megoldása a svájci legendáénál is hatékonyabb lett. Valkuszhoz hasonlóan is négy szettben búcsúzott, de sérülése ellenére nem tervez visszalépni a párostól Ausztráliában.

Csak erős idegzetűeknek: brutális kungfurúgás a labdarúgó Ázsia-kupán – A Katarban zajló labdarúgó Ázsia-kupa A csoportjában a Kína–Libanon mérkőzés 0-0-ra végződött, s ha gól nem is kerülhetett be az összefoglalóba, sajnos egy brutális kungfurúgás miatt emlékezetes marad a meccs. Amit megdöbbentő módon a játékvezető még sárga lappal sem büntetett.

Rengeteg videónk van arról, amint lecsapott a jégpokol Németországra. A csütörtökre tervezett mintegy ezer járatból több mint háromszázat töröltek a frankfurti repülőtéren – közölte csütörtökön reggel a német légikikötőt működtető Fraport szóvivője. A bejelentést megelőző napon ugyanis a viharos időjárás miatt egy időre le kellett állítani a légi forgalmat a repülőtéren.

Borítókép: Guilherme Madruga, a Botafogo hátvédje, a 2023. év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díj nyertese a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén a londoni Eventim Apollo koncert- és rendezvénycsarnokban 2024. január 15-én (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.