Rengeteg videónk van arról, amint lecsapott a jégpokol Németországra

A repülőjáratokat törölték, a kamionok 12–16 órát vesztegeltek a jégtükrön az autópályákon.

Forrás: MTI, TikTok2024. 01. 19. 15:43
null
Frankfurt, 2024. január 17. A Lufthansa légitársaság egyik utasszállító repülõgépét jégtelenítik a frankfurti repülõtéren 2024. január 17-én. A repülõteret üzemeltetõ Fraport szóvivõje közölte, hogy a jeges esõ miatt délutánra leállították a repülõgépek indítását a frankfurti repülõtéren, érkezõ gépeket viszont a parkolóhelyek megteltéig még fogadnak. MTI/AP/DPA/Boris Rössler Fotó: Boris Rössler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtökre tervezett mintegy ezer járatból több mint háromszázat töröltek a frankfurti repülőtéren – közölte csütörtökön reggel a német légikikötőt működtető Fraport szóvivője. A bejelentést megelőző napon ugyanis a viharos időjárás miatt egy időre le kellett állítani a légi forgalmat a repülőtéren.

Nem sok szó esett azonban azokról, akiknek a zord körülmények között is autóba, esetleg kamionba kellett ülniük, hogy aznap is elvégezzék a munkát, ők az alábbi videókban mondják el a saját történetüket. 

– Itt vagyunk a gyönyörű szép, kedvenc Németországban, és nagyon f…szántosan be vagyunk havazva. Itt állunk már lassan 12 órája, én. De van olyan is, tudok olyat, aki több, mint 16 órája itt áll – fogalmaz egy csíkszeredai férfi TikTok-videójában.

Az alábbi videó pedig az A3-as autópályán készült, alább egy kommentelő arról ír, hogy az A4-esen és az A5-ösön annyira nem lehetett mozdulni, hogy aludtak egyet a gyorsforgalmi út közepén az autójukban. 

Az alábbi videón pedig az látható, amint egy Audit próbálnak kimenteni a hó fogságából.

Megörökítették azt is, ahogy egy személyautó vontatókötéllel igyekszik menteni egy nagyobb teherautót. 

Úgy tűnik azonban, hogy estére megindulhatott a forgalom az A4-esen azoknak a szerencséseknek, akiknek az autója nem ragadt bele a hóba. 

Borítókép: egy Lufthansa-gépet jégtelenítenek Németországban (Fotó: MTI/AP/DPA/Boris Rössler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.