Keresik a humanitárius településeket

Falu, község, város vagy városrész, kerület, illetve kerületrész kategóriákban lehet jelentkezni.

2024. 01. 23. 17:50
null
Fotó: Szalai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is kiírta Humanitárius Település címre vonatkozó pályázatát a Magyar Vöröskereszt, amelyre falu, község, város vagy városrész, kerület, illetve kerületrész kategóriákban lehet pályázni. A szervezet a közösségi oldalán közölte:

az elbírálás során azt vizsgálják, hogy a pályázók mennyire tevékenyen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.

– A címet sikerrel megpályázó települések esetén a Magyar Vöröskereszt igazolja, hogy a szervezet eszmeiségét és hét alapelvét; az emberiességet, pártatlanságot, semlegességet, függetlenséget, önkéntességet, egységet és egyetemességet tiszteletben tartják – fogalmazott Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

A Magyar Vöröskereszt 2008 óta hatvan településnek adta át a Humanitárius Település címet. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határ menti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére.

A szervezet március 31-ig online formában és postai úton is fogadja a pályázatokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos ünnepségen vehetik át az elismeréssel járó oklevelet.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.