Kivonták a forgalomból ezt a nagyon kelendő gyógyszert

Több bejelentés is érkezett.

Forrás: Origó2024. 01. 25. 17:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minőségi probléma miatt kivonnak a forgalomból egy népszerű, herpesz elleni krémet – mutatott rá az Origó. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozatából kiderül, hogy a krém egyik gyártási tételénél minőségi probléma merült fel.

Forrás: gyogyonline.hu

Felfüggeszti a hatóság a „Viracik 50 mg/g krém” elnevezésű gyógyszert, amelyet ajakherpesz és a nemi szerveken kialakuló, úgynevezett genitális herpeszfertőzés kezelésére használják. Az indoklásból kiderül, hogy a krémmel kapcsolatban 

a múlt évben és az idén eddig kilenc minőségihiba-bejelentés érkezett nagykereskedőtől, 15 tubussal kapcsolatban.

 Valamennyi bejelentés kiváltó oka betegreklamáció volt. A krém forgalomba hozója minden bejelentést továbbított a gyártó cégnek. A gyártó vizsgálata szerint nem találták meg a kifogások okát, ettől függetlenül a forgalmazó maga kérte az ismétlődő hibák miatt a gyártási tétel felfüggesztését az okok feltárásáig.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.