Leállt a Vodafone és a Telekom hálózata, újraindult a szolgáltatás

A Magyar Telekomnál is helyreállt a szolgáltatás kora délutánra, amit egy áramszünet okozott kedden délelőtt. Ugyanez az áramkimaradás okozott problémát a Vodafone-nál is, ők valamivel korábban számoltak be a zavartalan működés helyreállításáról.

2024. 01. 02. 21:32
Vodafone reklám mobiltelefon Forrás: Vodafone
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vodafone Magyarország ügyfelei kedd délelőtt rövid kimaradást tapasztalhattak a szolgáltatások működésében. A kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, a forgalom átirányításának ideje alatt a szolgáltatások az ország több pontján nem voltak elérhetők.

Az áramellátási hiba miatt a Magyar Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége kedden délelőtt akadozhatott.

A szolgáltatók figyelmeztettek:

néhány mobilkészülék automatikusan nem csatlakozik újra a hálózathoz. Ezekben az esetekben egyszerű megoldás lehet a készülék újraindítása vagy repülőgép üzemmódba váltása, majd visszaállítása, ami megoldja a problémát.

A Vodafone Magyarország munkatársai a hibát délutánra elhárították, így a mobilszolgáltatások ismét zavartalanul működnek.

Jelenleg a Vodafone ügyfélszolgálata túlterhelt, ezért a szolgáltató kérte az ügyfeleit, hogy az esetleges teendőkkel kapcsolatban a Vodafone Magyarország közösségi oldalát látogassák, ahol további információkat találnak.

A Magyar Telekom a közösségi oldalán közölte: áramellátási hiba miatt a Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége kedden délelőtt akadozhatott. A helyreállításon folyamatosan dolgoznak.

A hálózati hiba miatt több órára elérhetetlenné vált a Mediaworks számos kiadványa is, így a Magyar Nemzet, az Origó, a Mandiner, a Világgazdaság, a Metropol és a vármegyei hírportálok is.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Vodafone)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.