Legközelebb dupla nyugdíj érkezik + videó

Februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal is érkezik a postás.

Forrás: Hír TV2024. 01. 12. 22:00
null
Budapest, 2023. február 8. Postás megérkezik egy nõ lakásához a fõváros XIII. kerületében, ahol dupla nyugdíjat kézbesít 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegû 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerû ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érkezik az emelt összegű nyugdíj! A kormány decemberben jelentette be, hogy 6 százalékkal emelik a juttatást. A téma kapcsán a Hír TV Napi aktuális című műsorának Szalai Piroska , a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkaerőpiaci szakértője volt a vendége.

Ez a nyugdíjemelés mindenkit érint a Nők 40-et, a korbetöltöttet és azt a plusz 500 ezer embert, aki nyugdíjszerű ellátást kap, vagy aki példádul beteg gyermek van otthon – hívta fel a figyelmet a Szalai Piroska.

A szakértő szerint:

sikerült megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét. 

Februárban ismét érkezik a postás az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal. Ezzel kapcsolatban Szalai Piroska elmondta, a következő havi utaláskor dupla nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok és mindenki, aki nyugdíjszerű ellátásban részesül. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.