Átnevelnék a magyar fiatalokat a nyugati pénzzel kitömött balliberális médiumok

Balliberális médiaszervezetek az elmúlt időszakban intenzíven megcélozták a magyar fiatalokat. Brüsszeli és amerikai pénzekből olyan projekteket indítottak el, amelyeket kifejezetten a tinédzsereknek, a 13–16 év közöttieknek szánnak – írta a Tűzfalcsoport csapata, állításaik bemutatására pedig részletes tényfeltáró cikket közöltek.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 01. 08. 13:33
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telex Akadémia, a Detekto, illetve Tóta W. Árpád újságíró (HVG) és Polyák Gábor médiajogász által megbízott KisPolgár is mind a fiatalokkal akar foglalkozni. Az első kettőt bizonyítottan brüsszeli és Soros-pénzből finanszírozzák, míg a KisPolgár amerikai pénzeket vesz fel – olvasható a Tűzfalcsoport  tényfeltáró cikkében.

„A közelmúltban a baloldali lapok mögött kibogozhatatlan finanszírozói hálózat épült ki, a szövevényes támogatói háló miatt élünk a gyanúperrel, hogy Brüsszel, különféle NGO-k és más globális szervezetek, ilyen programok mögé bújva juttatnak forrást a balliberális lapoknak”

– írták.

Ismerjük meg a Detekto.hu-t!

Saját bevallásuk szerint a szervezet célja megismertetni a 13–16 év közötti kiskamaszokkal, hogy hogyan tegyenek különbséget a valós és az álhír között – ez első olvasatra kifejezetten pozitív törekvésnek tűnhet, ám a blog rámutat, a háttérben olyan szándékok húzódnak meg, amelyek pozitívnak aligha mondhatók: a Detekto.hu oldalt készítő  „Idea Alapítvány elsődleges célja segíteni a gyerekeket abban, hogy megbízható információkhoz jussanak. E célokkal összhangban a szervezet iskolai oktatásba illeszkedő projekteket – tanárképzéseket és óraterveket, online kurzusokat és játékot – dolgoz ki a tudatos médiafogyasztás elősegítésére" – áll az alapítvány honlapján. 

A blog rámutatott: ennek alapján joggal gyanítható, hogy a balliberális médiamunkások a hivatalos oktatási programba is szeretnének bekerülni.

 

De micsoda az az Idea Alapítvány és kik alkotják a csoportot?

Az Idea Alapítvány, amely a Detekto.hu-t üzemelteti, volt indexes és telexes újságírókból álló szervezet, így nem meglepő módon együttműködik a Telex Akadémiával is, a finanszírozó pedig nem más, mint Brüsszel – állítja részletes írásában a Tűzfalcsoport, majd kifejtették:

egészen pontosan a HDMO (Magyar Digitális Média Obszervatórium) együttműködés keretében jutott brüsszeli forrás a projektbe. Az elmúlt években egy szövevényes és bonyolult pénzügyi rendszert építettek ki a magyar baloldali sajtótermékek pénzügyi hátterük elfedése érdekében. 

A cikkben kiemelték, szinte lehetetlen megmondani, hogy milyen külföldi pályázati pénzeket nyertek el szervezetek, alapítványok, de egy dolgot biztosan kiderített a tényfeltáró csoport:

a HDMO – akik a pénzt adják – valójában az Európai Digitális Média Megfigyelőközpont (EDMO) hatókörének kiterjesztése. Az Európai Bizottság ezt a projektet 2020-ban 11 millió euróval támogatta. A projekt második szakasza 2025 első fél évéig tart, négymillió eurós támogatással.

Ezekből a pénzekből kapott a Lakmusz és az Idea Alapítvány is. Az Idea mind a Telexszel, mind a fent megnevezett Detektóval együttműködik. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az Idea Alapítvány alapítója Bődey János, telexes újságíró – mutat rá a Tűzfalcsoport cikkje.

Na és a Telex akadémiáját kik pénzelhetik?

A Tűzfalcsoport azt állítja, hogy mind a Kispolgárnak és a Telex Akadémiának, de szinte minden Brüsszelből finanszírozott és homályos hátterű különféle szervezetnek közös célja van: befolyásolni, saját szájízük szerint nevelni a 13–25 éves korosztályt. Érdemes kiemelni, hogy

 a Telex Akadémia már gőzerővel megkezdte a működését, és már aktívan jelen vannak középiskolákban is, úgy mint a miskolci Zrínyi Ilona gimnáziumban, ahol már folynak a képzéseik.

olvasható az oldalon.

Magyar influenszerek is a fiatalság nevelői között, kettejük kiemelkedik

Miközben Karácsony Gergely arra panaszkodik, hogy Budapestnek nincs semennyi pénze, a kormány kivérezteti a fővárost, addig balos életmód-influenszerek reklámszagú üzeneteket helyeznek el a különféle audiovizuális tartalmaikban, amelyben budapesti projektet reklámoznak – fogott gyanút a Tűzfalcsoport.

Karácsony Gergely az utóbbi időben gyakran tűnik fel két ilyen ismert influenszer társaságában: Kajdi Csaba és Osváth Zsolt, VV Zsolti online anyagaiban. Nem mellékesen a nyíltan homoszexuális VV Zsolti „együttműködik” az egyik budapesti közműcéggel is.

VV Zsolti több, Youtube-on megosztott videójában népszerűsít a fővároshoz köthető reklámokat, a Tűzfalcsoport példának a következőt hozta: az egyik RTL-en futó műsort taglaló VV Zsolti-videó alatt nem másnak mond köszönetet a baloldali véleményvezér, mint a Budapesti Közműveknek és a fővárosi önkormányzatnak, miközben az nem derül ki, hogy a fővárosnak mégis mi köze lehetett egy ilyen típusú videó legyártásához.

A videóban felugró reklámplakátból azonban már tisztább képet kaphatunk, mit is népszerűsít a véleményvezér: a második plakát már árulkodóbb, ott már egyértelműen kiderül, hogy mit is népszerűsít a balos „valóvilág-szereplő” írta a Tűzfalcsoport.

Fotó: Tűzfalcsoport

 

Jóval nyíltabb együttműködésre is volt már példa Osváth Zsolt és a főpolgármester között

 

Nem ez volt az eélső eset, hogy Karácsony Gergelyék VV Zsoltival kampányoltak: egy augusztusi „jótékonysági” akcióra is a már említett youtubert kérték fel. Az akkori Facebook-kép jobb sarkán lévő kormányzati és uniós támogatási forrás kísértetiesen hasonlít a legutóbbira írta a blog.

A teljes írás ide kattintva elérhető.

Fotó: Tűzfalcsoport

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.