Nyugaton már havazott, újra árad a Rába + videó

A vasárnapra előrejelzett lehűlés megtette a hatását, több helyen készültek a havazást megörökítő felvételek.

2024. 01. 07. 18:04
Forrás: Fotók: Tóth Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kőszegi-hegység legmagasabb pontján, a 882 méter magas Írott-kőn igazi téli időjárás uralkodik írja a Vas Vármegyei Hírportál. A tájat hó fedi, és a hideg sem kíméli az odalátogatókat. A hőmérséklet mínusz 4 fok alatt mozog, amihez közel óránként 100 kilométeres erősségű széllökések társulnak,

emiatt akár mínusz 16, mínusz 18 fokos is lehet a hidegérzet.

Helyszíni beszámolók szerint a környéken jelenleg 3-5 centiméter vastagságú hótakaró borítja a hegyet.

 

Esik a hó, árad a Rába

Legutóbb karácsonykor vonult le jelentősebb árhullám a Rábán, akkor a folyó 365 centiméterrel tetőzött. A vármegyei hírportál emlékeztetett: január 2-án is emelkedett a vízszint, akkor 225 centimétert mértek a körmendi vízmércénél. Utána folyamatosan apad a víz, lassú ütemben.

Január 6-án, pénteken este újra nőni kezdett a folyó vízszintje, vasárnap reggel 231 centiméter volt a vízállás.

A folyó árad, a tetőzést az előrejelzések szerint vasárnap este vagy hétfő hajnalban éri el, első fokot meghaladó 312 centiméteres vízállással.

 

Foltokban megmarad a hó Sopronban

A Kisalföld beszámolója szerint Sopronban is havazott. A magasabban fekvő részeken foltokban már megmarad a hó, de egyelőre csak sétálni lehet, gyönyörködni a természetben, és élvezni a szabadban töltött időt.

Sopronban sok kisgyermekes család várta, hogy vasárnapra téliesre forduljon az időjárás, és ismét elő lehessen venni a szánkókat.

A szél, a hideg és a hódara valóban megérkezett, de a szánkózásra alkalmas fehér lepelre még várni kell.

Fotó: Kisalföld

 

Viharos szél a Balatonon

A Balatonon erős széllel támadott a hidegfront. A viharos széllökésekről és az erős hullámzásról egy olvasói videót is közzétett a Somogy Vármegyei Hírportál.

 

Esős idő Miskolcon

Az ország másik felén, Miskolcon még nem a hó, hanem az eső esett napközben, így zord időben rendezték meg a város Régiségvásárát – tudósított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

Borítókép: Árad a Rába (Fotó: VAOL/Tóth Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.