Orbán Viktor: A nemzeti összetartozás egy velünk született képesség

A miniszterelnök szerint a mély nemzeti gondolatok Magyarországon nagyon erősek.

2024. 01. 20. 9:15
null
Budapest, 2023. január 27. Turisták az Épített Világörökség részét képezõ Budai Várnegyed Szentháromság terénél a Halászbástyán, Szent István király lovas szobránál, Strobl Alajos szobrászmûvész 1906-ban fölállított alkotásánál. Háttérben, távol a Ballon kilátó (BalloonFly) a Városligetben, amely egy talajhoz rögzített, hélium gázzal töltött léghajó, amely gyakorlatilag egy szabadtéri liftként mûködik, tehát nem hagyja el le- és felszállóhelyét, a Mimóza dombot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mi nemzeti összetartozásunk ezer évre megy vissza” – idézte a miniszterelnököt közösségi oldalán a Fidesz. Orbán Viktor úgy véli, a nemzet jelenségét Nyugat-Európában száz-kétszáz éves jelenségnek tartják, egy társadalomfejlődési eredménynek. 

De nekünk ez született képességünk

– emelte ki. 

Szavai szerint miután nincsenek rokonaink körülöttünk, egyedül vagyunk, a nyelvünk ezer éve definiál bennünket, mint önálló közösséget, ezért az összetartozás, az életösztönök, hogy mi egy közösséghez tartozunk, boldogulni is együtt tudunk, 

valamint az egyéni boldogulást is úgy kell valahogy megoldani, hogy az egész közösség javára is váljon.

„Ezek a mély nemzeti gondolatok Magyarországon nagyon erősek” – zárta gondolatait a miniszterelnök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.