Örökre eltilthatják a vezetéstől a tapolcai ámokfutót, aki őrjöngése közben el akarta ütni a rendőröket

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a tapolcai férfival szemben, aki el akarta ütni az intézkedő rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Forrás: MTI2024. 01. 18. 10:46
Angry,Man,Driving,A,Vehicle,Without,Seat,Belt
148683365 Fotó: Hayk_Shalunts Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötvenes éveiben járó férfi 2021 áprilisában a Káli-medencében egy őt előző autónak szándékosan nekiütközött, így a leszorított gépkocsi a vízelvezető árokba hajtott, majd felborult. Ezután, a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették, ám ekkor még elengedték őt a rendőrök.

A férfi a nap folyamán később egy kisteherautóval újra útnak indult, és Tapolcán, a forgalom miatt feltorlódott kocsisort kikerülve áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, majd a szembejövő, a továbbhaladását akadályozó személygépkocsinak többször nekiütközött.

Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, ahonnan szintén megállás nélkül haladt tovább. Az elkövető ezután a záróvonalat átlépve kezdett előzésbe, miközben az előzött jármű oldalának ütközött. A vétlen autós megpróbálta megállítani az ámokfutót, de ez nem sikerült, a férfi újból ráhúzta a kormányt, és nekihajtott. A férfi rövidesen visszafordult, majd a forgalmi sávját elhagyva a város szélén több közlekedési táblát is kidöntött, amelyek egyike egy szembejövő járműnek csapódott írták.

A férfi visszaért egyik korábbi balesetének helyszíneléséhez, ahol az álló kocsisort akarta kikerülni. A rendőrök meg akarták állítani, a férfi azonban a sebességét növelve feléjük kormányozta autóját, a szembejövő sávon keresztül felhajtott a bal oldali útpadkára azért, hogy a helyszínelő rendőröket elüsse.

A balesetet a két hivatalos személy úgy tudta elkerülni, hogy elfutott a gépkocsi elől.

Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy szembejövő járművel történt frontális ütközés állította meg, személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, a vétlen autókban viszont több mint tízmillió forintos kár keletkezett.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre, végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra, továbbá rendelje el a tehergépkocsi elkobzását, és – a lopás miatt korábban kiszabott – próbaidőre felfüggesztett egy év szabadságvesztés büntetés végrehajtását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.