Nem hívta vissza a testvére, ezért részegen, biciklin érkezett megtorolni a sérelmeit egy férfi

Elfajult a testvérek közti konfliktus.

Forrás: Ügyészség2024. 01. 18. 7:47
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erőszakkal, fenyegetéssel és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt állították bíróság elé azt a férfit, aki a rokonaira támadt, amiért nem hívták vissza telefonon derült ki a Fonyódi Járási Ügyészség közleményéből.

A büntetett előéletű, korábbi szabadságvesztés büntetéséből nemrég szabadult húszas éveiben járó férfi 2023 októberében rendkívül indulatossá vált, amikor több alkalommal küldött visszahívást kérő üzenetet testvérének, aki erre csak később reagált.

A fiatal férfi ezért ittas állapotban a testvére lakóhelyére kerékpározott, és a ház udvaráról felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni.

A férfi erre elszakította a testvére pólóját, majd – miközben életveszélyesen megfenyegette a rokonait – felkapott egy lapátot, és azzal ütötte a ház ajtaját, ahová a sértett és a családja menekült előle. A dühöngő vádlottat végül a helyszínre érkező járőrök elfogták, majd előállították.

A Fonyódi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a különös visszaesőnek minősülő vádlottat, és négy év börtönbüntetést szabott ki rá, emellett öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A fegyverként használt ásó (Forrás: Ügyészség)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.