Perbe fogná Magyarországot az Európai Parlament a kifizetett tízmilliárd euró miatt + videó

Varga Judit szerint azonban a konzervatív hangok jelentős többségbe kerülhetnek a következő ciklusra.

Forrás: Hír TV2024. 01. 17. 21:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Parlament már megint a probléma, és nem a megoldás része – mutatott rá a Hír TV műsorában Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Ursula von der Leyen az Európai Parlament szerdai ülésén a Magyarországnak járó forrásokról kijelentette: húszmilliárd eurót továbbra is visszatartanak, többek között az LMBTQ-jogokkal, a tudományos szabadsággal és a menekültügyi jogokkal kapcsolatos aggályok miatt. Azonban Varga Judit szerint hamarosan megváltozhatnak az Európai Parlament erőviszonyai:

választói akaratból a konzervatív hangok majd jelentős többségbe kerülhetnek a következő ciklusra.

Mint mondta, akkor majd más típusú vitákról fogunk hallani: milyen az Európai Parlamentben virágzó korrupció, vagy éppen a brüsszeli intézmények hogyan nem tartják be a jogállamiságot.

– Mindenki csak a saját reflexei és politikai mandátuma alapján viselkedett ma az európai arénában – jegyezte meg a politikus. Hozzátette: a legelszomorítóbb, hogy ezek az európai baloldali politikusok már megint nem azzal foglalkoztak, ami a legfontosabb az európai választóknak.

Mi van a migrációval? Mi van azzal, hogy hatalmas terrorveszélyt és modern kori antiszemitizmust idézett elő Brüsszel elhibázott, nyitott határokat hirdető bevándorláspolitikája?

 – sorolta a problémákat Varga Judit. 

Borítókép: Varga Judit (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.