Sajtóklub: Donald Tusk túllőtt a célon és vélhetően ez még csak a kezdet! + videó

Brutális politikai tisztogatások és tömegtüntetések! Arról, hogy mi várható Lengyelországban, a Sajtóklub vendégei is elmondták véleményüket. Néző László, Gajdics Ottó, Bencsik András és Bayer Zsolt ezen a héten is szókimondó stílusban elemezte a hét legfontosabb eseményeit.

2024. 01. 14. 20:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Donald Tusk, túllőtt a célon, de sokan azt mondják, hogy ez még csak a kezdet, vannak még listái, hogy kiket akar letartóztatni – vetette fel a ma esti Sajtóklubban Bayer Zsolt, műsorvezető. A Hír TV műsorának vendégei el is mondták a véleményüket arról, hogy mi várható Lengyelországban. 

Bencsik András szerint, ami most Lengyelországban elkezdődött, kimeríti a terror fogalmát. 

– Nem valószínű, hogy a lengyelek ezt sokáig fogják tűrni – tette hozzá a Magyar Demokrata főszerkesztője. 

Gajdics Ottó szerint nagy kérdés, hogy Donald Tusknak, mi a célja a tisztogatással. Rámutatott, gyakorlatilag a tüntetőknek a java része őt nem tartja nemzeti politikusnak, hanem német ügynöknek tekintik, aki ugyanúgy kilóra megvásárolva, idegen zsoldban, idegen érdekeket képvisel és nem a lengyelekét, mit ahogy a hazai megfelelői itt nálunk, akkor tényleg az a kérdés, hogy kinek jó ez, kinek jó káoszt teremteni Lengyelországban? 

– Ugyanaz történik mindig. Jönnek a kommunisták, és legyalázzák a népet, a nemzetet, a nemzeti erőket, ők a tisztogatást íg képzelik el, ha nem megy törvényes úton, akkor az erőszak eszközéhez nyúlnak – egészítette ki az elhangzottakat Néző László, lapunk főszerkesztője.

A Sajtóklub mai adásában szó volt még az ordító kettős mércéről: hallgat a haladó nyugat lengyel-ügyben, a Süddeutsche Zeitung szerint pedig valójában a volt kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) provokál Lengyelországban, illetve az is szóba került, hogy megbénult Németország a gazdák és a mozdonyvezetők sztrájkja miatt. 

A teljes adást ITT lehet megtekinteni: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.