Újabb baleset történt az életveszélyessé vált ferencvárosi bérházban

Baleset történt az életveszélyes állapotban lévő IX. kerületi Drégely utca 12. szám alatti önkormányzati bérházban. Csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés nem történt. A ferencvárosi Fidesz közleményben szólította fel Baranyi Krisztina baloldali polgármestert, hogy kezdje meg a bérház kiürítését.

2024. 01. 08. 15:47
null
20220822 Budapest A Ferencvárosi Önkormányzat rendkívüli ülése. fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Baranyi Krisztina polgármester Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újabb baleset történt a már életveszélyessé vált Drégely utca 12. szám alatti önkormányzati bérházban. Korábban több lépcsőfok is elmozdult, ezért alá kellett dúcolni a lépcsőházat. Most a már évek óta életveszélyes és lezárt hátsó lépcsőházat elzáró egyik elem borult fel és esett a folyosóra – tájékoztatott a ferencvárosi Fidesz. Mint írták: csak a szerencsének köszönhető, hogy nem okozott sérülést.

Fotó: Ferencvárosi Fidesz

Baranyi Krisztinának azonnal el kell kezdenie két korábban életveszélyessé vált ferencvárosi ház kiürítését

– szólították fel a baloldali polgármestert.

–  Nem jobb a helyzet a Haller utca 54. szám alatti bérházban sem, ott egy használatban lévő lépcsőház szakadt le tavaly és ideiglenes lépcsőkön lehetett csak közlekedni hónapokig. Az épületek kiürítését már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni, erre a Ferencvárosi Fidesz több javaslatot is tett azóta, a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat mégis tétlenül nézi, hogy ilyen méltatlan és veszélyes körülmények között élnek családok – közölte a helyi Fidesz. 

A kormánypárt aláhúzta: az ott élő családokat haladéktalanul el kell költöztetni az életveszélyessé vált épületekből. 

Korábban Gyurkovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz frakcióvezetője lapunknak elmondta: Baranyi dicsekszik, hogy „megmentette” a Márton utca 8. szám alatti korábban már kiürített házat, és hogy szociális bérlakásokat alakítanak ki benne, de azt már elhallgatja, hogy másik hét ingatlant is kiürítenek, felújítás helyett inkább dobra verik. A lakók kiköltöztetését jövő év végig meg kell kezdeni, ezért lakható önkormányzati bérlakásokra van szükség. 

Mivel nem épültek, nem lettek felújítva az elmúlt négy évben házak, elkezdett csökkenni a szabad, felújított lakások száma, ami a korábbi kétszázról mára ötvenre csökkent.

– Ígéretekkel tele van a padlás. Rengeteg ígéret hangzott el a helyi lakosoknak, számos előterjesztést és műszaki, építészeti tervet láttunk már. Azonban egyetlen önkormányzati ház teljes körű felújítása sem történt meg 2019 októbere óta – hívta fel a figyelmet a frakcióvezető. Gyurákovics Andrea leszögezte: koncepciót nem láttak még Baranyitől.

– Négy év alatt addig jutottak, hogy határozatokat hoznak, holott rekordnagyságú költségvetésből gazdálkodnak. Nem láttunk egyetlen koncepciótervet sem, nem tudni, hogy például a Márton utcai ingatlan felújítását miből fedeznék, azt sem tudni, hogy a hét ingatlan eladásából származó bevételeket mire költenék – mondta a Magyar Nemzetnek a kormánypárti politikus.


Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.