Várfesztivált rendezne Pécsen a Fidesz

A város fideszes frakcióvezetője szerint jót tenne a turisztikai forgalomnak is a múltidézés.

2024. 01. 23. 22:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A város nemzetközi és hazai megítéléséhez, a turisztikai forgalom erősödéséhez nagyban hozzájárulna a pécsi várfesztivál, amellyel egyben a baranyai vármegyeszékhely hősei előtt is tisztelegnének – fogalmazott Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a Baranya Vármegyei Hírportálnak. Szándéka szerint a város legnagyobb, kulturális, gasztro- és utcabálfesztiváljába az egész belvárost bevonná.

A jobboldalon hiszünk abban, hogy Pécsnek az ezeréves történelmi múltjára, épített és kulturális örökségére kell helyezni a város marketingjét, mert ezzel tudunk kiemelkedni a többi magyar nagyváros közül. Varázslatos évezred van Pécs mögött, amelynek egyik emblematikus időszaka volt a középkor

– mondta, majd arról is beszélt, hogy az a cél, hogy Pécs különlegeset tudjon mutatni, és kiemelkedjen a nyári időszak fesztiválszezonjából.

– Elég, arra gondolnunk, hogy Pécsett a középkorban épült egyetem, a püspöki székhelyként katedrális, a palotanegyed vagy a török megszállás idejéből származó örökségek, amik jelenleg is díszítik városunkat, tehát olyan gazdagság rejlik ebben az időszakban, amelyet vétek lenne nem megmutatni a nagyvilágnak. Ezt a varázslatos időszakot kell elbeszélnünk, hogy aki Pécsre látogat, az átélhesse, hogy milyen is lehetett a középkorban élni – részletezte Csizmadia Péter.

Az eseménysort nyár elejére időzítenék, amikor már beindul a nyári turizmus, de azt sem zárja ki Csizmadia Péter, hogy az új fesztivál kapcsolódna a pécsi Fényfesztiválhoz.

Borítókép: Csizmadia Péter pécsi fideszes frakcióvezető (Forrás: BAMA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.