Viharos széllel, napközbeni mínuszokkal indul a hét

A Balatonnál akár száz kilométeres széllökések is lehetnek.

2024. 01. 08. 6:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viharos széllel indul a hét, főként a Dunántúl nyugati részén, illetve az északkeleti, szélérzékeny tájakon marad az erős, északi irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 km/h között várhatók, de 

a magasabban fekvő részeken, a Balaton térségében, valamint az északkeleti határ közelében ezt meghaladó lökések (~80-100 km/h) is előfordulhatnak. 

A nap második felében, hétfő délutántól kisebb területre, főként északkeletre korlátozódik a viharos erejű szél.

Viharos erejű széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést.

Kisebb havazás a Dél-Dunántúlon fordulhat elő, melyből vékony, általában három centiméter vastagságú hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig, de délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás.

Napközben északon határozottabban elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. 

A nap első felében főként a Dunántúlon, majd délután már inkább a déli megyékben valószínű további hószállingózás, gyenge havazás. 

Az északi, északkeleti szél a középső országrészt leszámítva többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól némileg veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet –5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére –6 és –1 fok közé csökken a hőmérséklet. 

 

Borítókép: Viharos szél a Balatonon Fonyódnál (Forrás: Facebook/Viharvonal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.