Vörös kód van érvényben, senki nem maradhat az utcán

Fülöp Attila szerint jól vizsgázott a hajléktalanellátási rendszer.

Forrás: MTI2024. 01. 17. 20:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti hideg időjárás alatt jelesre vizsgázott a hajléktalanellátó rendszer és a lakosság gondoskodásból – jelentette ki közösségi oldalán a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila emlékeztetett: „vörös kódot” rendeltek el, ami azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek kötelező befogadni a bajba jutott embereket.

A nagy hideg miatt elrendelt „vörös kód” hatálya alatt

1500 bejelentés érkezett a diszpécserszolgálatokhoz, és 153 személy rendkívüli elhelyezésére került sor

– emelte ki. A politikus annak alkalmából írt minderről, hogy Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselővel meglátogatták a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nappali melegedőjét Csepelen.

A hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága 2024. január 12-én országosan 77 százalékos, míg Budapesten 62 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a hidegben is megfelelő számú szabad férőhely áll rendelkezésre, ezért senkinek sem kell az utcán töltenie az éjszakát.

A csapatmunkában a hajléktalanellátó szervezeteken kívül részt vett a magyar rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, az önkormányzatok, polgárőrök, civil és egyházi szervezetek – sorolta.

Jól látszik, hogy összefogott csapatmunka folyt szerte az országban, hiszen a vörös kód riasztás elérte célját, és az extrém időjárási körülmények között életeket mentett

– fogalmazott Fülöp Attila.

Borítókép: Hajléktalanok a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nappali melegedőjében (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.