„A stílus maga az ember” – reagált a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Klubrádió gyalázkodó véleménycikkére

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint Arató András a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépett.

Forrás: Magyar Nemzeti Médiaszövetség2024. 02. 12. 17:23
Arató András, a Klubrádió elnöke. Facebook/Gólem Színház Fotó: Facebook/Gólem Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika – írta lapunknak eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ).

Amint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, Arató András: Kurvák cseréje – ezzel az alpári címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. A MNMSZ szerint Arató András 

egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről. 

Az eredetileg „Kurvák cseréje” címet viselő, aztán óvatosságból átcímezett, de hangvételében még mindig ugyanolyan alávaló fércdolgozat kocsmai stílusban, 

minősíthetetlen hangvételben ír a két távozó politikusról, nőiségükben külön és kifejezetten megalázva őket.

Ennek a minősíthetetlen fröcsögésnek a jogi értelmezése Médiaszövetség szerint nem is kérdéses: ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek, 

de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy túljutottunk a normalitás minden határán.

A szervezet szerint a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosai most is meg meg kellene szólalni elveik védelmében. Hangsúlyozták: 

a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felszólít minden tisztességes, jóérzésű és valóban írástudó újságírót, hogy a szakma öntisztulásának jegyében határolódjon el Aratótól, a MÚOSZ-t – amelynek Arató természetesen oszlopos tagja – pedig arra, hogy haladéktalanul indítson etikai vizsgálatot az ügyben.

Borítókép: Arató András (Forrás: Facebook/Gólem Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.