Havas Henrik: Szerencsétlen, hülye Arató!

A balliberális Arató András cikkében obszcén módon fejezte ki véleményét Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról.

2024. 02. 14. 18:47
Havas Henrik
Budapest, 2015. október 3. Havas Henrik újságíró a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy hatalmas felháborodást keltett Arató Andrásnak, a balliberális Klubrádió vezetőjének vasárnap, a rádiója honlapján megjelent vezércikke, amelyben obszcén módon fejezte ki véleményét Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A hangulat csillapítása érdekében először módosították az írás címét, azonban tegnap már magát a cikket is kénytelenek voltak eltávolítani az oldalukról végül. Arató András félreértelmezésre és félreértésre hivatkozva kért bocsánatot közleményében, amivel a Klubrádióban ki is merült a „felelősségrevonás” fogalma.

Arató András a publicisztikája törlése után közleményben kezdett el bocsánatot kérve magyarázkodni. Az obszcén stílust az ügy kapcsán kiváltott haragos indulataival indokolta, szavai szerint írását vagy „félreértették, vagy szándékosan félreértelmezték”, ezért döntött úgy, hogy végül visszavonja a cikket. Arató András azt állítja, az írás „eredeti címét még a publikálása előtt megváltoztatta, és csak egy technikai malőr miatt jelent meg a botrányos cím”.

Erre a botrányra reagált ma Havas Henrik balliberális megmondóember a Facebook-bejegyzésében imígyen:

A gond az, hogy a szerencsétlen, hülye Arató két nő, Novák Katalin és Varga Judit lemondása kapcsán bírta ezt írni. Ez a publicisztikának alig nevezhető szöveg minden normális embernél kiveri a biztosítékot. […] Arató […] ezt elb…szta.

Tudomásunk szerint Arató András eddig még nem reagált Havas Henrik bejegyzésére. 

Egyébként az Arató körül kialakult botrányból sokan szeretnének kimaradni.

A máskor a nőkért hangosan kiálló baloldali szervezetek és politikusok egy jelentős része most inkább csöndben marad, vagy ha megszólalnak, akkor igyekeznek elbagatellizálni az ügyet, csak kevesen vannak olyanok, akik érdemben véleményt formálnak.

Borítókép: Havas Henrik (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.