Újabb fejlemény a Klubrádió alpári véleménycikke kapcsán, lépett az ügyészség

Becsületsértés miatt tettek közérdekű bejelentést Arató András cikke miatt.

2024. 02. 20. 17:15
Arató András
Budapest, 2012. november 15. Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója beszél a rádió sajtótájékoztatóján a budapesti Symbol gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központban 2012. november 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja Arató Andrásnak a Klubrádión megjelent botrányos cikkét – tudta meg a Magyar Nemzet. Mint arról lapunk már beszámolt, a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István a Klubrádióban eredetileg K…rvák cseréje címmel megjelent véleménycikk miatt becsületsértés vétség gyanúja miatt tett bejelentést a Legfőbb Ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen. 

A nagy botrányt keltő publicisztikájával még a rádió elnöke is érezte, hogy túl messzire ment, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, végül törölték is az írását.

Arató András közleményben kezdett el bocsánatot kérve magyarázkodni. Az obszcén stílusra az ügy által kiváltott indulataira hivatkozott, szavai szerint írását vagy félreértették, vagy szándékosan félreértelmezték, ezért döntött úgy, hogy végül visszavonja a cikket.

Bár az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott médiapolip egyik csápjaként működő Klubrádió törölte a cikket, annak tartalma korábban nagy nyilvánosság számára volt elérhető

– mutatott rá Tényi. 

Szavai szerint a cikk visszavonását jó iránynak tartja, de a bocsánatkérés nem hangzott el. 

A feljelentés kapcsán úgy véli, annak az egyik legfontosabb célja a mindenkori köztársasági elnök személyének büntetőjogi védelme.

Mint arról lapunk beszámolt, Magyarország egyik legnagyobb nőjogi szervezete is elítéli a Klubrádió botrányos cikkét. A Nőkért Egyesület elnöke lapunknak úgy fogalmazott:

Elítéljük a kritika ilyen formában való megfogalmazását, helyesnek tartjuk, hogy a publicisztikát a szerző visszavonta

Antoni Rita úgy véli, nem Arató András volt az egyetlen, aki ilyen színvonalon érvelt, de szerinte a többi hasonló megnyilvánulás nem kapott széles körű figyelmet.

Arató András véleménycikke kapcsán ugyan több kormánypárti politikus is megszólalt, azonban a baloldalon nagyrészt vagy hallgattak az ügyről, vagy igyekeztek elbagatellizálni azt. Hasonlóképpen reagáltak a botrányra a civil szervezetek is, megkeresésünkre közülük csak kevesen vállaltak határozott álláspontot az ügyben.

Borítókép: Arató András (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.