A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Továbbra is lapít a Klubrádió a botrányos címadás ügyében

A nagy felháborodást kíváltó írás nem ütötte meg a MÚOSZ ingerküszöbét sem.

2024. 02. 14. 10:24
Arató András
Budapest, 2012. november 15. Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója beszél a rádió sajtótájékoztatóján a budapesti Symbol gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központban 2012. november 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Klubrádió továbbra sem reagál lapunk kérdéseire, amelyeket az elnök-vezérigazgató Novák Katalint és Varga Juditot gyalázó botrányos címadásával kapcsolatban küldtünk. Emlékezetes: hétfőn „Kurvák cseréje” címmel jelent meg a rádió honlapján az Arató András által jegyzett cikk. Bár később „Bútorok cseréje”-re változtatták az elnevezést, a Google keresője továbbra is az eredeti, obszcén verziót adja ki.

A Klubrádió közösségi oldalán sokáig fellelhető volt az írás, amely alá sorjáztak a dühös kommentek, ám mostanra törölték az egész cikket. A botrányos címadást elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, valamint számos közéleti szereplő. Mások mellett tiltakozását fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi alelnöke. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István pedig jelezte: becsületsértés vétség gyanúja miatt tesz feljelentést a Klubrádió ellen. Ezzel kapcsolaban a Legfőbb Ügyészség a lapunk megkeresésére közölte, hogy az ügyben a feljelentés tegnap érkezett meg hozzájuk.

Megjegyzendő, hogy a Klubrádió mellett eddig a legnagyobb újságíró szakmai szervezet, a MÚOSZ is hallgatásba burkolózott, azonban lapunk mai megkeresése után már reagáltak az esetre.

Az állásfoglalásban arról írtak, hogy indulat, harag, gyűlölködés feszíti szét a magyar közéletet, amely egyre durvább, korábban nyomdafestéket nem tűrő szavakban, emberi méltóságot sértő kijelentésekben tör a felszínre, s kap nyilvánosságot a médiában. Ugyanakkor Arató András tettét mentegetve a MÚOSZ úgy fogalmazott, hogy az online térben vagy az élő adásokban könnyen kicsúsznak olyan szavak, amelyeket – jó esetben – megbán kimondójuk, s bocsánatot kér, visszavonja az indulatokat, felháborodást kiváltó kijelentést. Jelezték, hogy ez történt a Klubrádió esetében, amikor Arató András kért bocsánatot, és távolította el véleménycikkét a rádió honlapjáról. A MÚOSZ véleménye, hogy ezt Arató helyesen tette. A szervezet szerint az újságírónak – és ez igaz minden, a nyilvánosságban szereplőre – tiszteletben kell tartania az emberi jogokat, nem kelthet gyűlöletet.

Eközben az Amerikai Népszava védelmébe vette Arató Andrást és a botrányos címadást, sőt, a balliberális portál még tovább ment a trágárságban, amikor a miniszterelnökről úgy fogalmazott, hogy „Orbán a közmondásban említett legnagyobb kurva”.

Ugyanakkor egy kivétellel a balliberális pártok is mind hallgatásba burkolództak, és nem voltak hajlandók elítélni Arató András kijelentéseit. Egyedül az LMP – Magyarország Zöld Pártja volt hajlandó elhatárolódni Arató András kijelentéseitől. A többi párt, többek között a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, amely rendszeresen tetszeleg a női egyenjogúságért való küzdelem egyik zászlóvivőjeként, nem hajlandó elítélni Arató András kijelentéseit, és politikailag inkorrekt módon hallgatnak. A DK egyik prominens személyisége, Kálmán Olga sem volt hajlandó reagálni az ügyre, lapunk megkeresésére válaszolva mindössze annyit mondott,

a Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni.

Arató Gergely, a DK kormányprogramért felelős árnyékminisztere azt mondta, hogy elutasítja, ha valaki nőkről lealacsonyító módon beszél, azt is hozzátette, hogy ez a saját véleménye és nem a pártjáé, hiszen mint fogalmazott, nem alakítanak ki újságcikkekről álláspontot.

Borítókép: Arató András, a Klubrádió elnöke (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.