Arató András hiába kért bocsánatot a mostanra már törölt botrányos véleménycikkért, túl messzire ment

Hatalmas felháborodást keltett Arató András hétfőn, a Klubrádión megjelent publicisztikája, amelyben obszcén módon fejezte ki véleményét Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A hangulat csillapítása érdekében először módosították a címet, viszont most már magát a cikket is eltávolították oldalukról. Arató András félreértelmezésre és félreértésre hivatkozva kért bocsánatot közleményében, amivel a Klubrádióban ki is merült a felelősségrevonás fogalma.

2024. 02. 13. 13:32
Arató András, a Klubrádió elnöke. Facebook/Gólem Színház Fotó: Facebook/Gólem Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Klubrádió vezetősége úgy tűnik, belátta, hogy Arató András a botrányos publicisztikájával túl messzire ment, ugyanis a címváltoztatás után végül törölték oldalukról a véleménycikket. 

Arató András publicisztikája törlése után közleményben kezdett el bocsánatot kérve magyarázkodni. Az obszcén stílusra az ügy kapcsán kivált haragos indulataira hivatkozott, szavai szerint írását vagy félreértették, vagy szándékosan félreértelmezték, ezért döntött úgy, hogy végül visszavonja a cikket. Arató András azt állítja, az írás eredeti címét még a publikálása előtt megváltoztatta, és csak egy technikai malőr miatt jelent meg a botrányos cím.

Beszédes, hogy Arató András hiába gázolt bele a nők becsületébe, beszélt obszcén módon Novák Katalinról és Varga Juditról, a Klubrádióban következményként mindössze a cikk törlésére, valamint egy kényelmetlen bocsánatkérésre futotta.

A nagy port kavaró botrány ellenére azonban a Klubrádió lapunk kérdéseire nem reagál, amelyeket a botrányos címadásával kapcsolatban küldtünk. Az elektronikus megkeresésünkben egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy a szerző, valamint a főszerkesztő Hardy Mihály vállalják-e a felelősséget és lemondanak-e a portálnál betöltött vezető tisztségeikről. Azt a kérdést is feltettük, hogy milyen formában kívánják megkövetni a sértetteket, akik egyike a jelenleg is hivatalban lévő köztársasági elnök.

Az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, de általában csak a kormányt bíráló civil szervezetek nem bírálták érdemben az obszcén publicisztikát, azonban több közéleti szereplő is hangot adott felháborodásának. 

A botrányos címadást elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, valamint számos közéleti szereplő. Mások mellett tiltakozását fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője, Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi alelnöke. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István pedig jelezte:

becsületsértés vétség gyanúja miatt tesz feljelentést a Klubrádió ellen.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, „Kurvák cseréje” címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. 

Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, ugyanis még az url-t is átírták.

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszik az eredeti verzió. 

 

 

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta:

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Borítókép: Arató András (Forrás: Facebook/Gólem Színház)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.