A jogvédő NGO-k most hallgatnak

A Klubrádión megjelent sértésekre a baloldali politikusok mintájára a máskor oly hangos, „civil” szervezetek sem válaszolnak érdemben.

Forrás: Mandiner2024. 02. 12. 22:02
null
Budapest, 2015. június 20. Halott menekülteket jelképezõ, zsákokban fekvõ aktivisták az Amnesty International menekültek világnapján tartott rendezvényén a budapesti Kossuth téren 2015. június 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, de általában csak a kormányt bíráló civil szervezetek nem bírálták érdemben Arató Andrásnak, a Klubrádió vezetőjének a véleménycikkét, amelyben a szerző rendkívül sértő szavakkal illette Novák Katalin leköszönő köztársasági elnököt és Varga Judit korábbi igazságügyi minisztert – közölte a Mandiner.

Az Origó megkereste a női jogokért hangosan kiálló civil szervezeteket. 

A NANE női jogvédő szervezetet nem érdekli a nők gyalázása.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület nem reagált arra, hogy Arató András: Kurvák cseréje alpári címmel jelentetett meg publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján – hívták fel a figyelmet, majd emlékeztettek: a címet később átírták.

A portál megkereste a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty International Hungaryt, azonban csak az utóbbi válaszolt szűkszavúan:

megengedhetetlennek tartjuk ezt a hangnemet – írja vagy mondja akárki, akármilyen helyzetben

– írják.

A Mandiner arra is felhívja a figyelmet, hogy a magát jogvédőnek nevező szervezet meglehetősen szűkszavú reakciója nem meglepő, mivel az elmúlt hónapokban több botrányban is érintetté váltak:

  • Vig Mór, a szervezet magyarországi igazgatója több szálon is érintett lehet a Karácsony Gergely és stábja körüli botrányokban, például a Lánchíd-ügyben.
  • Az Amnesty International Hungary budapesti irodájának korábbi munkatársai pedig a nemzetközi nyilvánossághoz fordultak pontosan azért, mert zaklatás és diszkrimináció áldozataivá váltak a jogvédő szervezetnél – emlékeztetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.