Kázmér 2024. március 4.
logo

A jogvédő NGO-k most hallgatnak

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2024.02.12. 22:02 2024.02.12. 22:07
A jogvédő NGO-k most hallgatnak

Az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, de általában csak a kormányt bíráló civil szervezetek nem bírálták érdemben Arató Andrásnak, a Klubrádió vezetőjének a véleménycikkét, amelyben a szerző rendkívül sértő szavakkal illette Novák Katalin leköszönő köztársasági elnököt és Varga Judit korábbi igazságügyi minisztert – közölte a Mandiner.

Az Origó megkereste a női jogokért hangosan kiálló civil szervezeteket. 

A NANE női jogvédő szervezetet nem érdekli a nők gyalázása.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület nem reagált arra, hogy Arató András: Kurvák cseréje alpári címmel jelentetett meg publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján – hívták fel a figyelmet, majd emlékeztettek: a címet később átírták.

A portál megkereste a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty International Hungaryt, azonban csak az utóbbi válaszolt szűkszavúan:

megengedhetetlennek tartjuk ezt a hangnemet – írja vagy mondja akárki, akármilyen helyzetben

– írják.

A Mandiner arra is felhívja a figyelmet, hogy a magát jogvédőnek nevező szervezet meglehetősen szűkszavú reakciója nem meglepő, mivel az elmúlt hónapokban több botrányban is érintetté váltak:

  • Vig Mór, a szervezet magyarországi igazgatója több szálon is érintett lehet a Karácsony Gergely és stábja körüli botrányokban, például a Lánchíd-ügyben.
  • Az Amnesty International Hungary budapesti irodájának korábbi munkatársai pedig a nemzetközi nyilvánossághoz fordultak pontosan azért, mert zaklatás és diszkrimináció áldozataivá váltak a jogvédő szervezetnél – emlékeztetnek.

Hallgat a baloldal az Arató-ügyről

Csendbe burkolódzik az ellenzék a távozó köztársasági elnököt, valamint a volt igazságügyi minisztert lekurvázó Arató András ügyével kapcsolatban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Alpári támadás a Klubrádiótól

Újabb fejlemény a Klubrádió alpári véleménycikke kapcsán, lépett az ügyészség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.