Hallgat a baloldal az Arató-ügyről

Csendbe burkolódzik az ellenzék a távozó köztársasági elnököt, valamint a volt igazságügyi minisztert lekurvázó Arató András ügyével kapcsolatban.

2024. 02. 12. 17:49
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. október 22. Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kivétellel a balliberális pártok mind hallgatásba burkolództak, és nem voltak hajlandók elítélni Arató András kijelentéseit. Egyedül az LMP – Magyarország Zöld Pártja volt hajlandó elhatárolódni Arató András kijelentéseitől. A Magyar Nemzet megkeresésére válaszolva az LMP közölte, 

„az, hogy a volt köztársasági elnököt és volt igazságügy-minisztert ilyen alpári módon az ön által említett jelzőkkel illessék, az elfogadhatatlan, annak semmi köze a jelenlegi ügyhöz, kizárólag egy reményeink szerint régmúlt rendszer fosszíliája, mikor a férfiak egyéb eszközeik híján ily módon minősítik a nőket.”

A párt hozzátette, Novák Katalin és Varga Judit hibázott, amikor elfogadhatatlan módon kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét.

Forrás: Facebook

Azonban a többi párt, többek között a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció, amely rendszeresen tetszeleg a női egyenjogúságért való küzdelem egyik zászlóvivőjeként, most, a szükség órájában nem hajlandó elítélni Arató András kijelentéseit, és politikailag inkorrekt módon hallgatnak. 

A DK egyik prominens személyisége, Kálmán Olga sem volt hajlandó reagálni az ügyre, lapunk megkeresésére válaszolva mindössze annyit mondott,

a Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni.

A Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi elnökségi tagja azonban reagált a Klubrádión megjelent botrányos publicisztikára. Lukácsi Katalin szavai szerint ez Arató András tévedése, ugyanakkor a címadás kapcsán hozzátette:

vállalhatatlan, és nagyon örülök neki, hogy lecserélték.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet kérdéseket intézett Kunhalmi Ágneshez, az MSZP országgyűlési képviselőjéhez és Lendvai Ildikó szocialista politikushoz, a Klubrádió elkötelezett támogatójához. Azonban lapunk megkeresésére a két női politikus egyike sem volt hajlandó válaszolni.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.