Akcióba kezd az újpesti kórházért a Fidesz

Wintermantel Zsolt kezdeményezte az Árpád kórház árverésének felfüggesztését.

2024. 02. 21. 13:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wintermantel Zsolt az újpesti Fidesz választókerületi elnökeként arra kéri a kormányt és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy függesszék fel a városrészben lévő Árpád kórház árverését – közölte a Fidesz újpesti szervezete.

A városrész korábbi polgármestere leszögezte:

az árverést mindaddig fel kell függeszteni, amíg egy megfelelően kidolgozott terv nem készül az újpesti fekvőbeteg-ellátás régen várt helyreállítására és egy új kórház létesítésére.

Mint írták, a sajtóból értesültek arról, hogy a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. árverésre bocsátja az Árpád kórház évek óta üresen álló épületét.

Értem a kormányzat szempontjait, a kórház állapotával tisztában vagyok, de mégis úgy vélem, ez a lépés jóvátehetetlen kárt okozna Újpestnek. Ezzel végképp elveszhet az esélye, hogy Újpestnek kórháza legyen

– fogalmazott Wintermantel Zsolt. Hozzátette: az újpestiek kórházat akarnak, és az elvárásuk jogos.

Szavai szerint Újpestnek történelmi jogon és lélekszámát tekintve is jár egy kórház, valamint a helyben lévő fekvőbeteg-ellátás éppen úgy, ahogy ezt önálló város korában meg tudta teremteni magának. Annak érdekében, hogy kellő súlyt adjanak az újpestiek jogos elvárásának, aláírásgyűjtést kezdeményeznek a kórház ügyének támogatására.

 

Borítókép: Az újpesti Károlyi kórház (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.