Bősz Anett szerint inflációkövető a BKV-vezér 2,6 milliós fizetése + videó

A BKV első emberének fizetése 2,6 millió forintra, míg a BGYH vezetőjének 2,2 millió forintra nőtt. A főváros balliberális politikusa szerint ezzel semmi baj nincsen, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője pedig azon az állásponton van, hogy Karácsony kettős beszédet alkalmaz.

2024. 02. 28. 16:21
BÕSZ Anett
Budapest, 2023. december 4. Bõsz Anett fõpolgármester-helyettes köszöntõt mond a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának gáláján a Városligeti Mûjégpálya dísztermében 2023. december 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A béremelés inflációkövető, vigyázunk a Budapest család tagjaira” – így magyarázta Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese, hogy 300 ezer forinttal nőt a BKV-vezér fizetése

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes szerint is belefér az emelés a költségvetésbe, hiszen a BKV az ország legnagyobb közlekedési cége, és olyan javadalmazási szabályozást alakított ki a Fővárosi Önkormányzat, ami az állami ellátórendszer fizetéséhez köti a BKV vezérigazgatójának a bérét. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint is indokolt volt a béremelés.

 

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere pedig arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy egy felelős vezetőnek méltó fizetést kell biztosítani, majd sajnálatát fejezte ki, hogy a polgármesterek esetében nincsen így. Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere pedig azt mondta, ha Karácsony Gergely úgy ítéli meg, hogy ez belefér a költségvetésbe, akkor biztosan belefér.

 

„Karácsony Gergely állandóan a kivéreztetésről beszél, de a saját embereinek mindig jut pénz” – ezt pedig már a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője mondta a Magyar Nemzetnek. 

A politikus szerint a főpolgármester kettős beszédet alkalmaz, sőt arra is emlékeztetett, hogy a BKV-vezér prémiumával kapcsolatban is súlyos aggályok merültek már fel korábban. Meglátása szerint Bolla Tibor úgy kapott fizetésemelést és prémiumot, hogy sorozatos szabálytalanságok vannak a cégnél.

 

Borítókép: Bősz Anett főpolgármester-helyettes köszöntőt mond a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának gáláján a Városligeti Műjégpálya dísztermében 2023. december 4-én (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.