Brüsszel háborús lázban ég

Egyedül a magyar miniszterelnök képviseli a békepárti álláspontot.

2024. 02. 05. 7:25
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás Forrás: Deutsch Tamás videonyilatkozata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel teljes háborús lázban ég – fogalmazott Deutsch Tamás, aki a Hír TV műsorában azt mondta, 

az uniós csúcson egy kormányfő képviselte a békepárti álláspontot, mégpedig Orbán Viktor.

A Fidesz európai parlamenti képviselője közölte, ma a brüsszeli vezetők, a brüsszeli demokrácia, a tagállami államfők és kormányfők döntő része és az európai polgárok döntő része között áthidalhatatlan távolság kezd kialakulni. – Most Európa legnagyobb országaiban tömegtüntetés van, és ez közvetlenül kapcsolódik Ukrajna ügyéhez. 

 

Nagyon világosan látszik, hogy van egy egészen elvakult, szinte a fanatizmus határát nem egyszerűen elérő, már lassan azt túlszárnyaló háborúpártiság, háborús őrület a brüsszeli vezetők és számtalan tagállami vezető részéről. 

És van egy világos, határozott békepárti álláspont. Az uniós csúcson egy kormányfő képviselte ezt az álláspontot, Orbán Viktor – közölte a politikus. Mint fogalmazott, amikor azt kérdezik meg 30 ország polgáraitól, 27 európai uniós tagállamtól, az Egyesült Királyságtól, Svájctól és Norvégiától, tehát nem csak a magyar polgároktól, hogy véleményük szerint azonnali tűzszünetre, majd azt követően béketárgyalásokra van-e szükség, vagy pedig Putyin végső legyőzésééig kell-e folytatni a háborút, akkor a megkérdezettek majd 70 százaléka azt mondja, hogy azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

 

Borítókép: Deutsch Tamás videónyilatkozata

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.