Elfogták a szegedi lövöldözőt

Elfogták a szegedi rendőrök azt a férfit, aki tavaly november közepe óta légpuskalövésekkel ijesztgette az odesszai városrész lakóit. A légfegyverét is megtalálták, amit most szakértők bevonásával vizsgálnak.

2024. 02. 23. 22:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly november óta tartotta valaki félelemben légpuskájával az odesszai városrész lakóit. Rendszertelen időközönként sütötte el a fegyverét. Általában este tíz óra és hajnali egy óra között adott le lövéseket a Székely sori és a Vedres utcai társasházak által határolt területen – írja a Délmagyarország.

Bár a közösségi médiában többen is panaszkodtak az orvlövészre, senki sem fordult a rendőrséghez – válaszolta a lap megkeresésére a vármegyei főkapitányság sajtószolgálata. A Szegedi Rendőrkapitányság végül hivatalból indított eljárást garázdaság szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt.

Végül a hatóságok látókörébe került a férfi, aki későbbi meghallgatásán beismerte a lövöldözést.

A légpuskát is megtalálták és lefoglalták, amit szakértők bevonásával vizsgálnak.

 

Komoly sérülés okozására alkalmas fegyver

Német Ferenc, a Személy- és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnöke a lap megkeresésére elmondta: többféle légpuska van. Létezik olyan típus, amikor egy rugót felhúzva, a sűrített levegő lövi ki a lövedéket, de olyan fegyverek is kaphatók, amelyekből egy szén-dioxid-tartály repíti ki a golyót. Ezek általában 4,5 milliméteres ólomgolyók.

Ha a fegyver csőtorkolati energiája nem magasabb 7,5 joule-nál, akkor akár egy bőrkabát is megállítja a lövedéket. Ha viszont az emberi bőrfelületet találja el az ólomgolyó, akkor az izomszövetbe hatolhat, és akár súlyos sérülést okozhat.

Borítókép:Az odesszai lakótelep (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.