Gyurcsány évértékelő helyett mindenkit lepedofilozott, egyben üzent a baloldali pártoknak, civileknek – az erősebb diktál, tehát az lesz, amit a DK akar

A Demokratikus Koalíció elnöke beszédében nekiment a történelmi egyháznak, kioktatta a jobboldalt és a kormányt kereszténységből, nyíltan hazudozott és a kommunista jelmondatok sem maradtak el.

2024. 02. 24. 12:25
Gyurcsány évértékelő
Fotó: Teknos Forrás: Magyar Nemzet/Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországnak 2023 a legpocsékabb éve volt – jelentette ki a Demokratikus Koalíció évértékelőjén a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc kezdésként a kormány külpolitikáját kritizálta, árulással vádolja a kormányt. 

Orbán Viktor árulója a magyar érdekeknek

– hangoztatta a bukott miniszterelnök. Hozzátette: csak abban értenek egyet a kormánnyal, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát a Hamásszal szemben.

 

Egyházellenesség és ateizmus

Ádáz politikai küzdelem zajlik az országban, történelmi értelemben is szemben állnak a kormánnyal – szögezte le. Gyurcsány hangoztatta, nagy a tét: annak a „drámai kérdésnek az eldöntése”, hogy milyen legyen Magyarország, „keresztény Magyarország vagy polgári Magyarország, ami a demokraták törekvéseit foglalja össze”, ezért történelmi értelemben is szemben állnak a kormánnyal, a rendszer szellemiségével, eszmeiségével és a hatalomgyakorlás módjával.

Szerinte a haza nem azonosíthatja magát egyetlen csoport hitével, mert Magyarország az ateisták országa is.

Szavai szerint Magyarország a hívők és nem hívők országa, „ez a haza mindenkié”, ezért nem azonosíthatja magát kizárólag egyetlen csoport hitével. Mint mondta, a Fidesz gyakorlatában a kereszténységre történő hivatkozás nem a jézusi tanítások képviseletét jelenti, hanem azt, hogy a hatalmasoknak mindent lehet.

A DK elnöke úgy vélekedett, hogy „a katolikus és a református egyházakkal kötött hatalmi-pénzügyi paktum az egyházaknak a földi, világi hatalom szolgálatába való állítását jelenti”.   

A magyarországi kereszténység legnagyobb tehertétele a Fidesz és a kormány politikája

– hangoztatta, majd kioktatta kereszténységből a jobboldalt.

Gyurcsány beszélt arról is, hogy a Fidesznek alkotmányellenes a hatalmi berendezkedése, a politikai ellenfeleket ellehetetleníti, kiiktatja. Totalitárius diktatúra kiépítésével vádolta meg a kormányt, amelynek jellemzéséhez a jól ismert kommunista jelmondatot idézte:

aki nincs mellettük, az ellenük van.

 

Sulyokot nem tekinti majd köztársasági elnöknek

A bukott miniszterelnök a kormánypártok államfőjelöltjéről, Sulyok Tamásról is szót ejtett. Szerinte nem lehet köztársasági elnök, ugyanis az Alkotmánybíróság elnökeként aktív szerepet vállalt a kormány rendszerének kiépítésében, valamint nem tudja ellátni feladatát: a nemzet egységét. 

A nép nem akarja őt elnöknek, még ha azt sem tudja, hogy miért nem

– jelentette ki. Sulyok Tamásnak azt üzente: megválasztása után Orbán Viktor beosztottjaként fognak rá tekinteni.

Gyurcsány szavai szerint a DK a polgári Magyarország megteremtését kínálja az embereknek, amit beszédében – többek között – sokszínűséggel jellemez. – Ahol nemcsak meghalni, hanem élni is érdemes –  ecsetelte, majd kijelentette: 

a polgári Magyarországnak nincs istenhite, ideológiája, hanem alkotmánya van.

Értékeként az emberi jóságot nevezte meg, majd a családok támogatása kapcsán kiemelte: „a család az család”.

 

Ő diktál a baloldalon, ha tetszik, ha nem

Úgy véli, polgári Magyarországot teremteni ma a szociáldemokraták dolga, felelőssége, de a kormány elleni küzdelemben együttműködésre kötelezettek. A választások kapcsán hangsúlyozta az összefogás fontosságát. 

Aki úgy akar megküzdeni a kormánnyal, hogy az ellenzékkel is harcol, az a vereséget készíti elő

– szögezte le, majd hozzátette: aki pedig a küzdelembe a szerveződő pártok helyett civileket küld, az a politikai öngyilkosságot készíti elő. 

Gyurcsány szerint azok az ellenzéki szavazók, akik elfogadják a Fidesz játékszabályait, Orbán segítői lettek. Akik pedig egyszerre akarják leváltani a kormányt és az ellenzéket, azok lényegében a jelenlegi hatalom fennmaradását segítik.

„Megállapodás híján a verseny szabályait az erősebb fél diktálja. Ilyen esetben csak két választás marad: vagy megküzdesz az ellenfeled által diktált szabályok szerint, vagy elmenekülsz a harc elől; mi nem fogunk elmenekülni” – tette világossá Gyurcsány Ferenc, hogy a baloldalon mi a reálpolitika.

 

Gyurcsány vádol

Az évértékelőben hangsúlyozta a kegyelmi ügyből fakadó botrányt. Szerinte a miniszterelnök a becstelenség első számú felelőse. a kormányfő véglegesen elvesztette erkölcsi jogát. 

Egyszemélyi hatalommal egyszemélyi felelősség is jár. A miniszterelnök felelős a pedofilbotrányért, az alatta működő hálózatért

– vádaskodott. Hozzátette: szerinte Novák Katalin és Varga Judit lemondása nem zárta le a botrányt, ugyanis végső soron a miniszterelnök a végső felelős. A kegyelmi ügy kapcsán is támadást indított a történelmi egyházak ellen. Az árvákat évtizedek óta segítő, mentő Böjte Csabát Orbán Viktor „kedvenc szerzetesének” nevezte, akinek állami kitüntetését és személyét összemosta a pedofilügyekkel, folytatva a baloldali sajtó korábbi aljas kampányát. A Demokratikus Koalíció nevében felszólította a magyarokat: ne nézzék tétlenül „a bűnös kormány tobzódását, ne nézzék tétlenül, hogy megerőszakolható tárgyaivá válunk ennek az országnak”.

 

Ő csak apró hibákat követett el

Gyurcsány felidézte kormányzásának éveit: állítása szerint sok pozitív eredményt értek el, azonban voltak hibák. Ezeket elismerik, de szerinte a kormányban nem hibák, hanem bűnök találhatók. Ebből a gondolamenetből a bukott miniszterelnök azt hozta ki, hogy nekik kell leváltaniuk a kormányt, pontosabban a felesége, Dobrev Klára vezette „szociáldemokrata” kormánynak. 

Mint mondta, pártja szociáldemokrata kormányzást ajánl, mert az „megbecsülést, nyugalmat” hoz az emberek életébe. Ezután kitért a milliárdosok kérdésére is: a magasabb jövedelem nem több joggal, hanem több felelősséggel jár. 

Adózzanak többet a milliárdosok!

– hangoztatta Gyurcsány, leporolva a „Fizessenek a gazdagok!” kampányjelszót.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.