Hollik István: Brüsszel a háború pártjára állt, ahogy a magyar dollárbaloldal is

A Fidesz–KDNP továbbra is nemet mond a háborúra, de igent mond a békére.

2024. 02. 24. 12:00
HOLLIK István
Budapest, 2019. november 14. Hollik István kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éve tört ki a véres háború a szomszédunkban, ami azóta is emberek százainak az életét követeli nap mint nap. Az európai kontinensen két évtizednyi béke után most ismét nyílt háború pusztít, felfoghatatlan veszteséget és szenvedést okozva – hívta fel a figyelmet Hollik István videójában

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója kifejezte együttérzését az özveggyé válóknak és azon családoknak, akik szeretteiket vesztették el az öldöklésben.

 Nekünk két éve az álláspontunk, hogy a szomszédunkban zajló háborút nem pénzelni, nem fegyverekkel ellátni – azaz eszkalálni – kell, hanem véget kell annak vetni.

– mondta Hollik István. Hozzátette: két éve kitartóan és továbbra is a béke pártján állunk, szorgalmazzuk minden fórumon az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalásokat.

A kommunikációs igazgató sajnálatát fejezte ki, hogy ezzel az véleménnyel továbbra is egyedül vannak, mivel 

Brüsszel a háború pártjára állt, ahogy a magyar dollárbaloldal is.

– hangsúlyozta. Hozzátette: továbbra is erőltetik a teljesen elhibázott szankciós politikát, ami mára már mindenki számára nyilvánvaló módon leginkább Európának, az európai embereknek, az európai gazdaságnak árt. A háborút viszont nem képes megállítani.

Hiába telt el két év, Brüsszel és a dollárbaloldal továbbra sem hajlandó megváltoztatni a háborúpárti álláspontját, továbbra is a fegyverszállítást és a szankciókat erőltetik és 

ezzel nemet mondanak a békére

– emelte ki.

A Fidesz–KDNP továbbra is nemet mond a háborúra, de igent mond a békére, és továbbra sem fogja hagyni, hogy Magyarországot ebbe a háborúba belesodorják – zárta beszédét Hollik István.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.