Itt van Korányi Dávidék beismerése: Soros György finanszírozta a magyar baloldalt

Szó sem volt mikroadományokról.

2024. 02. 02. 9:21
SOROS, György
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Action for Democracy (A4D) vezetőségébe tartozó  Soros-emberek vallanak arról egy közelmúltban napvilágot látott felvételen, hogy tényleg az amerikai spekuláns juttathatta a dollármilliókat Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához és a Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányára létrehozott 99 Mozgalomhoz – írja a Mandiner

A minden bizonnyal Donald Trump támogatására létrehozott MagaBabe nevű X-oldalon eddig három rejtélyes videót tettek közzé, amikből rengeteg érdekes információt lehet megtudni Soros György politikai manipulációiról, amelyek egyszerre zajlanak az amerikai politikai hadszíntéren és számos egyéb országban, például Brazíliában, Törökországban, Lengyelországban, Szlovákiában és természetesen Magyarországon is.

Nem kevesebbről van ugyanis szó a felvételeken, mint arról, hogy Soros azzal párhuzamosan, hogy az Egyesült Államok belpolitikáját igyekszik befolyásolni, több országban is beavatkozott a választásokba a neki nem tetsző vezetők ellen.

Minderről persze korábban is lehetett hallani, csakhogy eddig rendre összeesküvés-elméletnek minősítette a Soros-féle befolyásolási kísérletekről szóló híreket a nemzetközi sajtó. Most azonban az A4D vezető tisztségviselői maguk mesélik el, miként  avatkoztak be a választók mozgósításán dolgozó baloldali civil szervezeteken keresztül és személyesen is a magyar mellett – a szintén nemrég zajlott – lengyel, a szlovák és a brazil választásokba is. 

 

„Senki sem olyan, mint George”

Az X-re most kitett felvételeken megjelent legérdekesebb magyar vonatkozású információ, hogy valóban Soros György állhatott a magyar ellenzékhez becsatornázott dollármilliók mögött. Az egyik videón az A4D kuratóriumának elnöke, Kati Marton, aki régi Soros-bizalmas, arra a kérdésre, hogy a híres Mr. Soros volt-e az A4D fő mecénása igennel válaszol, majd nevetve figyelmezteti beszélgetőpartnerét: „Ne is mondja ezt”. 

Azt, hogy titkolni igyekeztek Soros György érintettségét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy az A4D igazgatója, Korányi Dávid az egyik videóban éppen azzal kérkedik, hogy Amerikában az „501 – (C) (4)” besorolás lehetővé teszi számukra annak elhallgatását, hogy kik is támogatták a tengerentúl bejegyzett „"nem kormányzati szervet”, azaz NGO-t. 

Egy másik Soros-közeli A4D kuratóriumi tag, Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok, akivel például Márki-Zay Péter egykori miniszterelnök-jelölt is rendszeresen egyeztetett a háború kérdéséről, szintén elszólta magát az egyik felvételen. Clarkot megkérdezik, hogy sok olyan amerikai van-e, akik támogatják a magyarországi ellenzéket.

„Nincsenek olyan sokan, mint szeretném. Senki sem olyan, mint George” – válaszolja erre Clark tábornok, elismerve, valóban Soros állhat főszponzorként a magyar baloldal mögött. 

Borítókép: Soros György (Fotó MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.